Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:51:09

ВИБОРИ 2014: Результати спостереження за виборчим процесом: порушення є, готовність на належному рівні

23.05.2014   13:54Агенцiя

Прес-конференція «За день до голосування: ОПОРА презентує попередні результати спостереження за виборчим процесом» відбулася 23 травня у Дискусійному клубі «Експертна думка». Представники регіонального партнера мережі ОПОРА, Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень, говорили про перебіг виборчого процесу, порушення законодавства та очікування від дня голосування.

Загальні тенденції поточної кампанії, називаючи її для Чернігівщини унікальною, озвучив координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Чернігівській області Євгеній Романенко. За словами виступаючого, на неї вплинули такі фактори, як революційні події, загроза зовнішньої агресії, короткі строки, безпосередньо формат виборів, а також зміна керівництва в області напередодні виборчого процесу.

Говорилося також про загальні підсумки довгострокового спостереження. Пізній старт кампанії, схожі інструменти роботи різних команд, незначна кількість та вагомість порушень – характеристики, притаманні даній кампанії. Також із-за стислих термінів окружні та дільничні виборчі комісії працювали в напружених умовах. Попри це процедурні моменти дотримані відповідно до чинного законодавства.

Разом із тим, упродовж виборчого процесу не обійшлося без порушень законодавства з боку різних суб’єктів виборчого процесу. Зокрема, довготерміновими спостерігачами мережі ОПОРА були зафіксовані факти порушення правил передвиборчої агітації, випадки чорного піару та інші зловживання. Із найбільш кричущих: прояви хуліганства, контрагітація проти Петра Порошенка, використання адмінресурсу.

У рамках кампанії спостереження традиційно працюватимуть короткотермінові спостерігачі, зазначив виступаючий. Так, 25 травня активісти будуть присутні на дільницях з різною кількістю виборців. ОПОРА працюватиме у всіх районах Чернігівської області, а результати паралельного підрахунку голосів озвучить наступного дня після для голосування.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.