Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:03:13

ВИБОРИ 2014: Виборчим комісіям виділяють додатковий транспорт для голосування на дому

22.05.2014   07:50

У Чернігівській міській раді під керівництвом заступника міського голови-керуючого справами виконкому Станіслава Віхрова проведено нараду з питань виділення транспорту виборчим комісіям.

Станіслав Віхров наголосив, що виконавчими органами Чернігівської міської та районних у місті рад вжиті відповідні організаційні заходи з підготовки проведення позачергових виборів Президента України 25 травня та сприяння виборчим комісіям у реалізації їх повноважень.

Під час наради узгоджені питання щодо організації голосування на дому для виборців, що є одним з важливих питань забезпечення народного волевиявлення. С. Віхров повідомив, що на сьогодні приблизно 900 жителів міста за станом здоров’я голосуватимуть вдома. З цією метою структурними підрозділами міської ради виділено близько 25 автомобілів для забезпечення дільничних виборчих комісій додатковим автотранспортом для голосування за місцем перебування виборців та скриньками для таємного голосування.

Крім того, згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки проведення виборів, затвердженого Центральною виборчою комісією, за рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради відведені місця та встановлено 23 стенди для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

Після проведеного посадовими особами районних у місті Чернігові рад обстеження приміщень виборчих дільницьприйнято рішення виконкому міської ради стосовно зміни адресивиборчої дільниці №741065 з будівлі професійного ліцею хімічної промисловості за адресою по вул. Щорса, 72, (у зв’язку з ліквідацією професійного ліцею хімічної промисловості та непридатністю приміщень для використання) до будівлі ПАТ "Хімтекстильмаш" за адресою: вул. Щорса, 110. У зв’язку з аварійним станом приміщення для голосування виборчої дільниці №741097, яка розміщалась у будівлі професійного училища побутового обслуговування за адресою вул. 50 років ВЛКСМ, 11, дільницю перенесено до будівлі гуртожитку професійного училища побутового обслуговування за адресою вул.50 років ВЛКСМ, 9 (Новозаводський район). ' .

Відповідні подання щодо зміни адрес виборчих дільниць були направлені до Центральної виборчої комісії.

Вирішено питання проведення косметичного ремонту в приміщенні для роботи дільничної комісії виборчої дільниці № 741099 (бібліотеки-філії № 5 міської комунальної централізованої бібліотечної системи по вул. Тичини, 47).

Місто Чернігів входить до виборчого округу № 208. Виконавчими органами Чернігівської міської ради прийнято рішення розмістити окружну виборчу комісію територіального виборчого округу №208 у приміщенні комунального підприємства "Міський палац культури". Для забезпечення реалізації повноважень окружній виборчій комісії відведено чотири робочі кімнати загальною площею 146 кв. метрів. Для засідань комісії, а також для проведення навчання членів дільничних виборчих комісій буде використовуватися концертний зал міського палацу культури.

Підключено 6 телефонних ліній, в тому числі: 4 лінії для окружної комісії і 2 лінії для функціонування програмно-технічного комплексу інформаційно-аналітичної системи "Вибори" для оперативного з’єднання з Центральною виборчою комісією.

Окружній виборчій комісії також передано: Державний прапор України; 5 комп’ютерів; 3 телефонні апарати; 2 факсові апарати; 2 принтери; сканер; ксерокс; необхідні меблі, обладнання для програмно-технічного комплексу; засоби протипожежної безпеки та інші матеріальні цінності, визначені постановами ЦВК.

Центральна виборча комісія у 2012 році утворила на території міста на постійній основі 126 виборчих дільниць, в т.ч. - 111 звичайних та 15 спеціальних виборчих дільниць. У Деснянському районі — 78 дільниць, в т. ч. 67 звичайних, 11 спеціальних; у Новозаводському районі – 48 дільниць, в т. ч. - 44 звичайних,4 спеціальні. Крім того, відповідно до рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради утворено спеціальну виборчу дільницю на тимчасовій основі у Чернігівському слідчому ізоляторі (Новозаводський район). Таким чином, позачергові вибори Президента України на території міста Чернігів будуть проходити на 127 виборчих дільницях.

Виконавчими органами Чернігівської міської та районних у місті рад проведена відповідна робота щодо матеріально-технічного забезпечення дільничних виборчих комісій згідно з постановою Центральної виборчої комісії.

Відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки проведення позачергових виборів Президента України відділами ведення Державного реєстру виборців районних у місті Чернігові рад у встановлені терміни передано до дільничних виборчих комісій попередні списки виборців, іменні запрошення, а також, скриньки для голосування.

З огляду на непросту суспільно-політичну ситуацію в країні очевидним та найважливішим завданням на сьогодні, за словами С. Віхрова, є необхідність збереження в цілісності виборчих бюлетенів, про що особливо наголосив прем'єр-міністр держави під час селекторної наради.

Заступник міського голови запевнив, що всі питання щодо сприяння виборчим комісіям у реалізації їх повноважень з підготовки і проведення позачергових виборів Президента України 25 травня вирішуватимуться оперативно відповідно до компетенції виконавчих органів міської та районних у місті рад.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини