Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:32:17

ВИБОРИ 2014: Команда Порошенка відхрестилася від опитувань із згадкою власного кандидата

15.05.2014   07:33Агенцiя

На теренах Чернігівської області під виглядом інтерв’юерів молоді люди вивчають настрої громадян. Свідком такого псевдодослідження у місті Щорсі (виборчий округ № 209) став довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА.

Опитування складається із трьох питань безпосередньо дотичних до волевиявлення громадян. За кого буде голосувати респондент, член його родини, та чи будуть опитувані голосувати за Петра Порошенка – питання, що формують «порядок денний» вочевидь заполітизованого інтерв’юера.

Оскільки такий вид роботи з виборцем прямо не порушує виборче законодавство, Громадянська мережа ОПОРА звернулася до Ірини Бекешкіної, директора фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, із проханням прокоментувати ситуацію з професійної точки зору.

«На соціологічне опитування не схоже. Скоріше, це робота штабу Порошенка із з'ясування настроїв. Бо до мене додому приходила жіночка з нашого дому і ставила точно такі самі питання. Мабуть, це було по всій країні. Але соціологія тут ні до чого», - вважає Ірина Еріківна.

У свою чергу, представник виборчого штабу Петра Порошенка в Чернігівській області Олександр Ломако спростовує причетність до зазначеної активності, класифікуючи інцидент, як роботу конкурентів. «Цим точно не займаються наші співробітники. У наших агітаторів і без того багато роботи: анонсувати зустрічі з Петром Порошенком, яка відбудеться у п’ятницю, працювати в палатках. І взагалі наш штаб не проводить агітацію «від дверей до дверей». Натомість штаб Юлії Тимошенко цим займається, бо до мене особисто підходив агітатор. Тому я можу спрогнозувати, що це контрагітація наших конкурентів із вивчення настроїв громадян».


Ольга Різенко, прес-секретар виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини