Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:51:12

Нові можливості співробітництва між Чернігівщиною та Бельгією

14.05.2014   14:27

14 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, голова обласної ради Микола Звєрєв та Чернігівський міський голова Олександр Соколов зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні Яною Зікмундовою.

Під час зустрічі сторони обговорили найбільш важливі аспекти суспільно-політичної ситуації в Україні та в області, а також перспективи українсько-бельгійського співробітництва в соціально-економічній та культурній сфері.

Зокрема, пані Посол від імені своєї країни висловила підтримку українському народові, а також поцікавилася станом підготовки області до позачергових виборів Президента України, загальним настроєм мешканців області та ситуацією на кордоні.

Голова облдержадміністрації запевнив, що надзвичайних ситуацій та проявів сепаратизму на території Чернігівщини не зафіксовано, ситуація стабільна та контрольована, підготовка до виборів ведеться згідно із затвердженим планом, а самі вибори пройдуть злагоджено і демократично, згідно з чинним законодавством.

Голова обласної ради Микола Звєрєв ознайомив Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Бельгія з концепцією реформування місцевого самоврядування регіону, зазначивши, що на даному етапі досвід, організаційна і технічна підтримка, а також методична і консультаційна допомога від Королівства Бельгія буде для області дуже доречною.

Також він повідомив, що обласна влада та депутатський корпус впевнено взяли курс на боротьбу з корупцією та створення інвестиційної привабливості регіону.

За словами Яни Зікмундової, країни Євросоюзу надзвичайно цікавлять величезні потужності України в аграрному секторі. Враховуючи те, що Чернігівська область має неабиякий сільськогосподарський потенціал, вона має великі шанси збільшити частку експорту своєї продукції за кордон при покращенні загального бізнес-клімату в країні.

«Я сподіваюся, Бельгія матиме тісні зв’язки з регіоном», - наголосила Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні.

По закінченні офіційної зустрічі голова облдержадміністрації Володимир Івашко подарував високій гості видання про економічні та інвестиційні можливості Чернігівщини.

Довідка. Бельгія – не провідний, але перспективний партнер Чернігівщини. Зовнішньоекономічний товарообіг нашого регіону з Бельгією в 2013 році склав майже 9,9 млн.дол. США. За результатами січня-лютого 2014 року він становив майже 1 млн.дол.США.

Найважливішими статтями експорту були зернові та олійні культури, текстильний одяг, тютюн та його замінники.

У свою чергу, підприємці Чернігівщини закуповували пластмаси та полімерні матеріали, дубильні екстракти, електричні машини, вироби з деревини.

За рахунок бельгійських інвестицій впроваджено високі технології випуску продукції у пивоварній промисловості, на Чернігівському відділенні ПАТ «САН ІнБев Україна» у м. Чернігові модернізовано обладнання, встановлено нові лінії, збудовано очисні споруди.

Перспективними також є розвиток співробітництва у сфері туризму між Україною та Бельгією, ініціювання двосторонніх обмінів туристичними групами, співпраця між органами виконавчої влади в туристичній галузі та іншими організаціями, які займаються туристичною діяльністю.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини