Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:33:19

Україні потрібен Муніціпальний кодекс

14.05.2014   08:09

На цьому 13 травня наголосив заступник голови Робочої групи з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні Мінрегіону Василь Куйбіда на зустрічі в Чернігівській обласні раді, яку провів перший заступник її голови Олександр Кодола. У заході взяли участь представники Чернігівської міської та районної рад, Деснянської і Новозаводської у місті Чернігові райрад, відповідальні працівники виконавчого апарату та управління комунального майна обласної ради, представники засобів масової інформації.

Відкриваючи зібрання, Олександр Кодола, зокрема зазначив, що головною метою зустрічі є обговорення надзвичайно актуальних питань, пов’язаних із реформуванням місцевого самоврядування, децентралізацією влади та значним перспективним розширенням повноважень територіальних громад. Він також підтвердив, що обласна рада займає активну позицію щодо підтримки заходів Уряду, спрямованих на європейське удосконалення державної влади в Україні.

З цією метою, депутатським корпусом ради прийнято Звернення до Парламенту та Кабінету Міністрів країни щодо запровадження на Чернігівщині пілотного проекту по реформуванню місцевого самоврядування та територіальної організації влади. В цьому ж напрямку при голові обласної ради активно працює Консультативно-дорадча рада з питань розвитку місцевого самоврядування, до складу якої входять члени регіонального відділення Асоціації міст України та обласного відділення Всеукраїнської Асоціації сільських і селищних рад, міські, селищні голови, секретарі міських і селищних рад.

Олександр Кодола також окреслив перед учасниками зустрічі цілу низку інших питань, від ефективного вирішення яких залежатиме успішне впровадження реформ, та надав слово Василю Куйбіді.

Головним рефреном у виступі заступника голови Робочої групи з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні був детальний аналіз проблем, викликів та загроз, які існують на сучасному етапі на шляху підготовки та запровадження завдань, поставлених в основі розбудови європейського врядування та територіальної організації влади в державі. За його словами, нині, окрім тих тривожних викликів, які несуть із собою прояви сепаратизму на сході і півдні держави та неоголошеної військової інтервенції з боку Російської Федерації, існує і цілий ряд інших перешкод, які пригальмовують нормальний процес вирішення реформних завдань. Зокрема, на сьогодні, діяльність системи самоврядування в Україні регулюють більше семиста різних законодавчих і нормативних актів, які не сприяють пришвидшенню вирішення поставлених перед країною завдань. Виступаючий, між тим, наголосив, що в числі дієвих кроків уперед має бути прийняття Муніціпального кодексу, що сконцентрував би у собі усі основні напрямки діяльності органів місцевого самоврядування та децентралізації влади в державі.

Василь Куйбіда також відповів на численні запитання присутніх та подякував їм за активну участь у сьогоднішній зустрічі.

У свою чергу, Олександр Кодола, на завершення, спілкування сказав:
- Впевнений, що результати нашої роботи сприятимуть розвитку та удосконаленню місцевого самоврядування, впровадженню сучасних ефективних і інноваційних шляхів муніципального і регіонального розвитку. І в цьому напрямку обласна рада працюватиме й надалі.
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини