Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:16:36

Соціально-економічна ситуація в Чернінігівської області

23.04.2014   13:15

За матеріалами щотижневого брифінгу

Щодо ходу весняно-польових робіт
    Станом на 22 квітня загалом в області посіяно близько 372 тисяч гектарів ярих культури (складає 43 % до загального прогнозу). У Куликівському, Щорському та Ічнянському районах - найвищі темпи посівної.
  

Щодо стану фінансування виплати пенсій у квітні
    Станом на 18 квітня профінансовано коштів для виплати пенсій за квітень п. р. у сумі 443,5 мільйонів гривень, що становить 83,9% місячної потреби.
   
    Щодо грошової допомоги ветеранам війни у травні ц. р.

    Постановою КМУ від 16.04.2014 №102 встановлено розмір виплати грошової допомоги ветеранам війни та особам, на яких поширюється дія Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань". Цього року разову грошову допомогу до 5 травня 2014 року отримають 62 510 ветеранів війни всіх груп та категорій. Найвищий розмір виплат - інвалідам І групи (2 575 грн). Загалом, у 2014 році планується виділити для здійснення виплат майже 32 млн грн.
   
    Щодо сімей, які виїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополь
    Станом на 17 квітня до органів влади звернулися за допомогою 226 осіб (126 сімей). Фактичну допомогу отримали 120 осіб (соціальний захист, освіта, тимчасове житло тощо), решта питань знаходиться у стадії вирішення та знаходиться на контролі ОДА.
   
    Щодо діяльності Державної служби з лікарських засобів у області
    В області здійснюють діяльність з обігу лікарських засобів 130 суб'єктів господарювання (126 займаються роздрібною торгівлею готовими лікарськими засобами, 7 мають ліцензії на виготовлення лікарських засобів в умовах аптеки, загалом це 413 діючих філій). Діючі ліцензії з оптової торгівлі лікарськими засобами мають 3 суб'єкти господарювання.
    За І квартал п. р. спеціалістами Служби було проведено 32 перевірки суб'єктів господарювання щодо контролю якості лікарських засобів, після чого Лабораторією Державної служби було проаналізовано 261 серія лікарських засобів - з них було надано 9 висновків з негативним результатом, що становить 3,4 % від загальної кількості.
   
    Щодо скорочення граничної чисельності працівників місцевих державних адміністрацій
Постановою КМУ від 25.03.2014 № 91 затверджена гранична чисельність працівників місцевих державних адміністрацій, зокрема Чернігівської облдержадміністрації - 652 працівників (у т.ч. апарату - 98), райдержадміністрацій - 2106(у т.ч. апаратів - 570).
Враховуючи діючу штатну чисельність посад, в структурних підрозділах облдержадміністрації необхідно скоротити 54,5 посад, в апараті - 11. У структурних підрозділах райдержадміністрацій скорочується 122 посади, в апаратах - 23,5. В першу чергу скорочуватимуться вакантні посади.
З метою аналізу існуючої структури місцевих державних адміністрацій області та внесення пропозицій щодо її удосконалення, підвищення ефективності та результативності роботи та проведення скорочення чисельності штатних одиниць, розпорядженням голови облдержадміністрації від 11.04.2014 №157 утворена робоча група щодо вдосконалення структури та штатної чисельності працівників апарату та структурних підрозділів облдержадміністрації. Наразі робота зазначеної робочої групи триває.


 

 
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини