Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:11:48

Володимир Івашко: "Адміністративні бар’єри та штучні перешкоди руйнують бізнес"

17.04.2014   08:38

На цьому голова обласної державної адміністрації наголосив під час проведення наради з питань подолання корупції, усунення адміністративних бар’єрів та створення сприятливих умов для ведення бізнесу, участь у якій взяли підприємці, представники громадських організацій та їх об’єднань, представники правоохоронних та контролюючих органів.

Він зауважив: корупція є однією з найважливіших соціально-економічних проблем сьогодення, яка протягом останніх років в нашій державі набула системного характеру, створює реальну загрозу національній безпеці та демократичному розвитку. На переконання Володимира Івашка, економіка області страждає від недосконалої роботи органів виконавчої влади, відсутності належного реагування на існуючі проблеми з боку правоохоронного блоку.

«Не є секретом, що контролюючі органи створювали штучні перешкоди для ведення бізнесу. Все це носило системний характер, заганяючи підприємницьку діяльність у глухий кут. Цьому треба покласти край і максимально зменшити існуючий негатив, на що будуть спрямовані конкретні дії нового керівництва правоохоронних органів», - підкреслив очільник області.

Його слова підтвердили представники прокуратури, УМВС в області та начальник управління СБУ в області Олександр Довженко. Вони звернулися до присутніх з пропозицією надавати інформацію щодо відомих їм фактів корупційних діянь, особливо, що стосується проведення перевірок, надання адміністративних послуг, в тому числі документів дозвільного характеру тощо.

Серед нагальних проблемних питань підприємців Чернігівщини, озвучених під час зустрічі, найбільшу дискусію викликало питання доступу споживачів промислово-виробничого сектору до електроенергії.

Нарікання суб’єктів підприємницької діяльності пов’язані з непомірно високою вартістю приєднання до електромереж, а в окремих випадках, неможливістю приєднання до них. Деякі підприємства чекають під’єднання декілька місяців, інші навіть відмовляються від реалізації власних бізнес-планів.

У свою чергу керівництво ПАТ «Чернігівобленерго» пояснює існуючі складнощі з недосконалістю чинного законодавства, а не своїм небажанням йти назустріч представникам бізнесових кіл регіону. Як відзначали учасники наради, що на власному досвіді пересвідчилися у складнощах процесу, монополізація електропостачальних структур наносить збитки бізнесу всієї країни. Змінити ситуацію, на думку підприємців, може лише їх повернення у державну власність.

Але, як підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Івашко, вихід треба шукати у будь-якому випадку, адже економіка області повинна працювати стабільно незважаючи на нинішню ситуацію.

Очільник області акцентував увагу присутніх на тому, що задля максимального ефекту владі і бізнесу необхідно не тільки навчитись слухати один одного але і спільно напрацьовувати шляхи вирішення проблемних питань та узгоджені пропозиції щодо внесення змін до чинного законодавства, які б надали можливість для створення умов успішного розвитку підприємництва.

За його словами, визначальними факторами поліпшення бізнес-клімату в регіоні є прозорі, чіткі і зрозумілі правила взаємин влади та бізнесу. Тому пріоритетом у роботі обласної влади є питання дерегуляції підприємницької діяльності та усунення об'єктивних передумов існування корупційного середовища.

«Сьогодні, щоб бути комфортним для бізнесу, потрібно не створювати перепони, а вирішувати питання. Але створити сприятливі умови для розвитку бізнесу можна лише за умови тісної співпраці з підприємцями.

Ми налаштовані на взаємодію, і будемо робити все для налагодження діалогу та формування ефективного партнерства з суб’єктами підприємницької діяльності, надання підтримки як з боку обласної державної адміністрації, так і правоохоронних та контролюючих органів», - наголосив Володимир Івашко.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини