Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:55:50

Сергій Журман: "Хочу, щоб моя діяльність покращила життя людей"

09.04.2014   15:13

Нещодавно призначений на посаду заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман під час неформального спілкування з журналістами повідав про те, над чим працюватиме найближчим часом і якими питаннями перейматиметься насамперед.

На початку розмови Сергій Миколайович розповів про основні етапи своєї біографії, а далі йшлося, переважно, про проблеми освіти, медицини, культури, кадрових призначень, оскільки він опікуватиметься саме цими напрямками.

Нова влада в Україні формується за дуже непростих обставин. Тому, як ніколи, її діяльність має бути чесною і прозорою. Це стосується як розстановки кадрів, так і використання бюджетних та благодійних коштів. «Влада має технічно і чесно виконувати покладені на неї функції, а не піаритись,» — переконаний заступник голови адміністрації.

Кадрові питання, на його думку, мають вирішуватися з точки зору фахової придатності. Тому якщо спеціаліст чесно і високопрофесійно виконує свої обов’язки, змінювати його не потрібно.
Відповідаючи на запитання журналістів, Сергій Журман повідомив, що в області передбачаються певні кадрові зміни, проте називати прізвища й посади ще зарано. Крім того, в структурі обласної держадміністрації відбудеться скорочення кадрів на 10%, що дозволить заощадити значні суми за рахунок зменшення фонду заробітної плати, канцелярських витрат, оплати телефонного зв’язку тощо. Близько 400 тисяч гривень буде зекономлено завдяки відмові від послуг автотранспорту, ще 100 тисяч — на відзначенні ювілейних та пам’ятних дат.

Одним з першочергових своїх завдань Сергій Журман визначив створення цілком прозорого механізму використання благодійних внесків у лікарнях. Головні лікарі повинні докладно звітувати про це, а громадськість — мати вільний доступ до такої інформації.

Говорячи про проблеми медичної галузі, він зазначив, що її реформування не уникнути. Та при цьому варто більше враховувати думки і потреби громадян.

Максимальної прозорості слід домогтися і в роботі освітянських закладів. Запис дитини до дошкільного закладу не має бути проблемою, а тим більше джерелом корупції. На думку Сергія Журмана, система електронної черги до дитячих садків себе не виправдала і потребує суттєвих змін.

З наближенням літа все гостріше постає питання дитячого відпочинку й оздоровлення. Тим більше, що кримські оздоровниці навряд чи цьогоріч прийматимуть українських дітей. Відтак необхідно відродити роботу дитячих таборів відпочинку та санаторіїв в області. Заступник голови облдержадміністрації поінформував, що вже йде ревізія цих закладів на предмет їх спроможності прийняти відпочивальників. За його словами, існує попередня домовленість з Мінсоцполітики про те, що путівки до закладів оздоровлення й відпочинку Чернігівщини будуть викуплені, і їх активна діяльність відновиться.

Набирає обертів передвиборча кампанія, тож і ця тема не була обійдена увагою. Сергій Журман запевнив, що не використовуватиме адміністративний ресурс на підтримку будь-кого з кандидатів у Президенти. Він також відзначив необхідність тих непопулярних заходів, які впроваджує уряд для порятунку української економіки, та закликав журналістів більше уваги в своїх публікаціях приділяти питанням патріотизму.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.