Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:13:07

Обговорено питання розрахунків за спожиті енергоносії та стан проходження опалювального сезону

20.03.2014   09:08

19 березня голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко провів нараду за участю керівників теплопостачальних підприємств та паливно-енергетичного комплексу, на якій розглянуто питання розрахунків за спожиті енергоносії та стан проходження опалювального сезону.

Відкриваючи нараду очільник області наголосив, що питання розрахунків за спожиті енергоносії на даний час має стратегічне значення для належного функціонування систем життєзабезпечення населення, а тому повинно бути під постійним контролем.

Як відзначив директор Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Петро Головач, на даний час усі системи життєзабезпечення працюють у штатному режимі. Теплом забезпечені житлові будинки та всі об’єкти бюджетної сфери.

Проблемним на даний час залишається питання розрахунків за спожиті енергоносії, і в першу чергу за спожитий природний газ.

З початку року підприємствами теплоенергетики спожито природного газу на суму 131,2 млн.грн. Загальний рівень розрахунків на 18 березня становить 63 млн.грн. або 48%.

Стовідсоткові розрахунки теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ унеможливлюються наявністю заборгованості споживачів за спожиту теплову енергію та невідшкодованої різниці в тарифах на теплову енергію, що постачалася населенню за 2012-2014 роки.

За інформацією ПАТ «Чернігівгаз», на сьогодні рівень розрахунків за спожитий природний газ безпосередньо населенням становить 85,3%, установ, які фінансуються з місцевих бюджетів – 87,4%.

По ПАТ «Чернігівобленерго» рівень оплати за електричну енергію всіма категоріями споживачів у 2014 році становить 93%.

Володимир Івашко акцентував увагу присутніх на необхідності вжиття дієвих заходів щодо забезпечення належних розрахунків за спожиті енергоносії та сталого завершення опалювального сезону. За його словами, обласна державна адміністрація у рамках повноважень та діючого законодавства і надалі буде надавати допомогу у вирішенні проблемних питань, які виникають у діяльності теплопостачальних підприємств та паливно-енергетичного комплексу взагалі, адже належне функціонування підприємств цього напрямку можна забезпечити лише спільними зусиллями.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини