Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:55:00

Санаторно-курортне лікування за рахунок коштів фонду

10.03.2014   09:24Агенцiя

Одним із видів соціальних послуг, що надаються Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі – Фонд) є санаторно-курортне лікування застрахованих осіб і членів їх сімей.

У 2014 році з бюджету Фонду спрямовується 39,5 млн. грн. на придбання путівок для за вищезазначеної категорії осіб Чернігівської області, що на 1,5 млн. грн. більше, ніж у минулому році. Це дасть змогу направити на санаторно-курортне та відновлювальне лікування 5576 чоловік.

План розподілу передбачає путівки для санаторно-курортного лікування дорослих – 4 571, для лікування дитини у супроводі дорослого – 582, для лікування двох дітей у супроводі дорослого – 8, до відділень реабілітації санаторно-курортних закладів – 415.

Передбачені путівки на курорти: Трускавець – 800, Крим – 1 371, Закарпаття – 383, Одеса – 506, Миргород – 339, Приазов’я – 381 та інші.
За профілями захворювання найбільша кількість путівок передбачена для лікування органів травлення (1268), нервової системи (889), органів опори і руху (998), дихання (958), кровообігу (592) та інші.

Путівки на санаторно-курортне розподілені між Чернігівською міською та міжрайонними виконавчими дирекціями з урахуванням чисельності працюючих станом на 01.10.2013 та заявок робочих органів відділення Фонду, а путівки у відділення відновлювального лікування санаторно-курортних закладів між лікувально-профілактичними закладами області. Видачу останніх буде здійснювати 31 лікувально-профілактичний заклад.

Страхувальники (роботодавці) можуть одержати путівки для своїх працівників в робочих органах відділення Фонду. Адже путівки видаються тільки за основним місцем роботи і лише в період відпустки і не можуть бути передані іншим особам. При цьому працівник протягом календарного року може отримати лише одну путівку з урахуванням путівки, отриманої до санаторію-профілакторію або до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу.

Рішення про виділення путівки працівникові приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування. Підставою для цього є особиста заява працівника та медична довідка форми № 070/о. Також комісія (уповноважений) вирішує питання поділу путівки.

Більш детальну інформацію про санаторно-курортне лікування можна отримати у Чернігівській міській та міжрайонних виконавчих дирекціях і їх представництвах в районах області.

Запрошуємо застрахованих осіб та членів їх сімей скористатися санаторно-курортними путівками для покращення і відновлення стану свого здоров’я.


Пресс – служба виконавчої дирекції обласного відділення Фонду

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.