Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:11:15

Максима Багрінцева можуть визнати політичним в’язнем

28.02.2014   13:31Агенцiя

На пленарному засіданні Верховної Ради народний депутат Валерій Дубіль дав пропозицію додати до списків політв’язнів ще й ім’я ніжинського депутата Максима Багрінцева.

Максим Багрінцев був заарештований у травні минулого року за підозрою у скоєні тяжкого злочину — убивства п’ятдесяти однорічної жінки. Їй було нанесено чотирнадцять ударів молотком у обличчя. Загиблу хоронили в закритій труні.

У ході досудового розслідування М. Багрінцев визнав свою вину. Зараз триває судове слідство, в ході якого стають відомими жахливі подробиці вбивства.

Із яких політичних мотивів депутат міськради Максим Багрінцев залишив сиротами двох неповнолітніх дітей та по-звірячому розправився з їх матір’ю невідомо.

За словами Валерія Дубіля, на початку лютого цього року у нього на особистому прийомі побувала мати затриманого Багрінцева Л. Л., яка розповіла про затягування справи через відсутність доказової бази і просила втручання депутата, повідомляє інтернет-видання Високий Вал.

«Якщо людина скоїла злочин, вона повинна відповідати, якщо вона дискредитувала себе як депутат – бути виключена з партії та скласти депутатський мандат, якщо була незаконно затримана – негайно звільнена. Я не берусь коментувати дії Багрінцева як людини та депутата міської ради, проте зібрана за цей час інформація не дозволяє зробити висновок про винуватість Багрінцева у скоєнні злочину», — наголосив парламентар.

Також він додав, що незрозуміло, чому слідство не врахувало, що у Багрінцева є алібі, що він у час скоєння злочину перебував в Академії адвокатури у свого наукового керівника. Та й свідки на судовому засіданні не підтвердили попередньо встановлені дані досудового слідства.

«Ми з вами знаємо, що за режиму Януковича будь-яку людину могли звинуватити та засудити за злочин, якого вона не скоювала, — констатував народний депутат. — Тому сьогодні, коли на розгляд Верховної Ради України було винесено Проект Закону України №4271 «Про внесення змін до Закону України «Про застосування амністії в Україні» (щодо повної реабілітації політичних в’язнів), я, як і інші депутати, вніс пропозицію щодо перегляду справи громадянина Багрінцева.

Відтак Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності разом з Генеральною прокуратурою України перевірятиме інформацію щодо всіх осіб, стосовно яких народні депутати України висловили припущення щодо можливого незаконного порушення кримінальних справ.


http://www.uezd.com.ua/page/maksima-bagrinceva-mozhut-viznati-politichnim-vyaznem.html

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.