Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:19:58

"Радикальні майданщики" так і не захопили будівлі Чернігівської облдержадміністрації. ФОТО

25.01.2014   16:52

Інформація про те, що у Чернігові мітингувальники захопили будівлі ОДА - не відповідає дійсності.

У Чернігові мітингувальники від опозиції прорвалися до одного приміщення облдержадміністрації, виламавши двері одного з входів до будівлі Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації. Але далі іх зупинили правоохоронці.

Учасники акції протесту також виламали двері входу до Чернігівської облдержадміністрації зі сторони відділу звернень громадян, але і тпм були зупинені.

Народний депутат Олег Ляшко заявив про намір передати в облдержадміністрацію резолюцію, прийняту Народним віче у Чернігові. В ній оголошено про відставку голови ОДА Володимира Хоменка та обласної ради Анатолія Мельника; названо вимоги провести сесії обласної, міських та районних рад щодо визнання влади Народної Ради; створення загонів народної самооборони на чолі з екс-начальником чернігівської міліції Едуардом Альохіним; перейменування однієї з вулиць Чернігова на честь захисників вулиці Грушевського; оголошення поза законом Партії регіонів та КПУ.

При наближенні до облдержадміністрації представникам опозиції дорогу перекрили учасники провладного мітингу, а також правоохоронці. На деякий час під стінами ОДА виникла тиснява, і правоохоронці стримували натиск, після чого мітингувальники прорвалися до будівлі ОДА.

Під час сутички правоохоронці застосували декілька гранат.

Потім в обладміністрації відбулися перемовини між опозиційними народними депутатами Валерієм Дубілем, Сергіем Аверченком, Олегом Ляшком, Русланом Марцінківим та заступником голови Чернігівської ОДА Миколаєм Стрільцем. Вони вимагали звільнення протестувальників, захоплених під час штурму.

За досягнутою домовленістю правоохоронці відпустили п’ятьох затриманих під час штурму Чернігівської обладміністрації. У свою чергу протестувальники відійшли на 10 метрів від будівлі обладміністрації.
 

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».