Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:23:56

В Чернігові міліція не допустила масових безпорядків

24.01.2014   11:19

Зранку 23 січня на деяких Інтернет-ресурсах були поширені заклики з боку радикально налаштованої молоді о 19 годині зібратися в центрі Чернігова біля пам’ятника Леніну для його демонтажу чи руйнування.

Враховуючи те, що ці висловлювання є прямим закликом до протиправних дій, а в умовах нинішньої непростої суспільно-політичної ситуації могли призвести до її суттєвого загострення, керівництвом міліції було вжито превентивних заходів для недопущення виникнення масових безпорядків.

З метою забезпечення охорони громадського порядку та недопущення фактів вандалізму був задіяний особовий склад Чернігівського міського відділу міліції, який перебував у двох автобусах, припаркованих на проспекті Миру неподалік пам’ятника Леніну.

Близько 19 години один із автобусів заблокувала група громадян, які поверталися після участі в мітингу на підтримку Євромайдану, який відбувався у сквері ім. Попудренка. Мотивом блокування транспортного засобу стало помилкове переконання мітингувальників, нібито міліціонери в автобусі готуються виїхати до м. Києва.

До місця події прибув заступник начальника УМВС України в Чернігівській області — начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Гребенюк Едуард Миколайович. Він звернувся до громадян з роз’ясненням, що працівники міліції в автобусах перебували у резерві і ніякого відношення до виїзду не мають. Також він пояснив мітингувальникам, що у зв’язку зі збереженням спокійної обстановки, потреба в цьому резерві відпала, і залучені до нього працівники міліції мають повертатися до місця служби.

Полковник Гребенюк запропонував присутнім упевнитися в цьому особисто, проїхавши з працівниками міліції до Чернігівського міськвідділу УМВС (вул. Шевченка, 13). Мітингувальники скористалися цією пропозицією, увійшли до автобуса та разом з правоохоронцями доїхали до адмінбудівлі міськвідділу, де працівники міліції залишилися для подальшого несення служби.

Крім цього, в ході спілкування полковника Гребенюка з учасниками протестної акції намітилися реальні перспективи встановлення довіри та співпраці. Зокрема, Едуард Миколайович запропонував громадянам для попередження та недопущення провокацій у місті створити спільні з активістами патрулі. Вони б займалися здійсненням охорони громадського порядку в обласному центрі і одночасно забезпечували прозорість роботи міліції Чернігова.

Присутні визнали пропозицію конструктивною і висловили свою згоду на її втілення в життя.

Також заступник начальника УМВС роз’яснив громадянам положення чинного законодавства, зокрема, щодо адміністративної відповідальності за блокування адмінбудівель. Він відзначив толерантність і порозуміння, які виявляють чернігівські мітингувальники в ході акцій протесту, і від імені міліції висловив їм за це вдячність.

Акції Євромайдану в Чернігові, як і в інших містах України, тривають вже понад два місяці. Увесь цей час під дощем та снігом, в морози міліція в силу своїх службових обов’язків з охорони громадського порядку перебувала поряд з мітингувальниками, і вдячна цим активістам за виважену поведінку, недопущення провокацій та порушень громадського порядку.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини