Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:22:33

Виконком Чернігівської міськради затвердив Детальний план території третього мікрорайону житлового району "Масани"

21.01.2014   11:42

20 січня виконавчий комітет Чернігівської міської ради розглянув текстові й графічні матеріали проекту "Детальний план території третього мікрорайону житлового району "Масани", розроблені приватним підприємством "Портал-М" згідно з договором, укладеним з комунальним підприємством "Чернігівбудінвест" Чернігівської міської ради.

Підставою для розроблення проекту є рішення Чернігівської міської ради "Про надання дозволу на розроблення проекту Детального плану території третього мікрорайону житлового району "Масани". Про проект Детального плану території "Масани" доповідав на засіданні виконкому заступник начальника управління – заступник головного архітектора міста Петро Гребень.

Проект Детального плану території розроблено з урахуванням діючої містобудівної документації: Генерального плану міста, Схеми перспективного розвитку туризму, Тимчасового порядку використання території м. Чернігова та матеріалів плану червоних ліній. Термін реалізації Детального плану території з урахуванням інвестиційних намірів становить 7 років.

Проект Детального плану території охоплює площу 24,28 га в межах червоних ліній вулиць Любецької, Глібова, Незалежності та Визволителів. Основний вид використання території – житлова забудова з відповідною інфраструктурою сфери обслуговування, яка формується як за рахунок окремо розташованих, так і вбудовано-прибудованих в перших поверхах житлових будинків об'єктів обслуговування.

Основою планувальної організації території мікрорайону є принцип функціонального зонування, у відповідності до якого визначені зони функціонального використання території:
- зона шкільних та дитячих дошкільних установ;
- зона багатоквартирної багатоповерхової (9-10 та 16 поверхів) житлової забудови;
- зона торгових центрів;
- зона зелених насаджень загального користування;
- зона культової споруди.

Загальним принципом архітектурно-просторової композиції мікрорайону є формування комфортного середовища для його мешканців. Дитячі дошкільні заклади та школа розташовані поза межами дворових просторів в центральній частині мікрорайону вздовж пішохідного бульвару.

30 липня минулого року проект Детального плану території та надані відповідними державними органами зауваження до нього були розглянуті на засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування Чернігівської міської ради.

З 18 вересня до 11 жовтня 2013 року проведена процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості (громадські слухання) у проекті містобудівної документації "Детальний план території третього мікрорайону житлового району "Масани".

Проект рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради "Про Детальний план території третього мікрорайону житлового району "Масани" та аналіз регуляторного впливу цього акта оприлюднені з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань на офіційній сторінці Чернігівської міської ради мережі Інтернет за електронною адресою: www.chernigiv-rada.gov.ua

Після обговорення виконком міської ради вирішив затвердити Детальний план території третього мікрорайону житлового району "Масани" та доручив відділу зв'язків з громадськістю міської ради і комунальному підприємству "Редакція Чернігівської міської газети "Чернігівські відомості" у 10-денний термін оприлюднити це рішення. Рішення набирає чинності з моменту його оприлюднення.
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини