Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:35:08

Соціальна сфера підбила перші підсумки 2013 року

28.12.2013   10:51

26 грудня перший заступник голови облдержадміністрації Микола Стрілець взяв участь у селекторній нараді, яку провела Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. На нараді підбили підсумки роботи установ і закладів соціальної сфери країни в 2013 році та окреслили основні завдання на 2014 рік.

Серед основних досягнень Мінсоцполітики за 2013 рік Наталія Королевська, зокрема, відзначила збереження та збільшення соціальних гарантій для найуразливіших верств населення, запровадження у повному обсязі Закону про зайнятість, кампанію з організації відпочинку та оздоровлення дітей, посилення соціального захисту ветеранів, запровадження нової моделі роботи фахівців соціальної роботи тощо.

Окреслюючи основні завдання, над якими працюватиме соціальна сфера у 2014 році Міністр соціальної політики назвала погашення боргів із заробітної платі та недопущення нових заборгованостей і забезпечення адресності, якості та безперешкодності соціальних послуг.

Під час селекторної наради регіони України мали можливість поділитися набутим позитивним досвідом роботи у соціальній сфері.

Щодо стану справ у соціальній сфері Чернігівщини, то слід зазначити, що станом на 25 грудня завершено фінансування виплат пенсій та грошової допомоги за грудень поточного року з урахуванням їх підвищень, на що використано коштів у сумі 530,7 млн грн.

На сьогодні в області відсутня заборгованість з виплат державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам. На забезпечення цих виплат було спрямовано субвенції з державного бюджету на загальну суму 757,2 млн грн.

Також профінансовані у повному обсязі платежі соціальних фондів (тимчасової непрацездатності – понад 6 млн грн., вагітності та пологам – майже 1 млн 500 тис. грн.) та обласної служби зайнятості.

Продовжується робота на Чернігівщині і з погашення заборгованості із заробітної плати. Так, станом на 26 грудня завдяки вжитим заходам за підтримки Уряду області виділено додаткову дотацію на вирівнювання фінансового забезпечення місцевих бюджетів у сумі 95,6 млн грн. Це дало можливість погасити заборгованість з оплати праці працівникам бюджетної сфери за листопад та частково за І половину грудня 2013 року.

Виконала область і завдання Президента України щодо оздоровлення та відпочинку 70,5% дітей у 2013 році. Завдяки консолідації зусиль на обласному та районних рівнях оздоровчими та відпочинковими послугами було охоплено 72,7% дітей, що на 5,9% більше, ніж у минулому році.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини