Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:15:11

Володимир Хоменко відповів на запитання представників регіональних ЗМІ

26.12.2013   10:27Агенцiя

Традиційне спілкування голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка з представниками ЗМІ, що відбулось 25 грудня по завершенню розширеного засідання Колегії облдержадміністрації, цього разу було присвячене економічному блоку питань.

Відповідаючи на запитання журналістів про виконання в області доручень Президента України щодо соціально-економічного розвитку та підвищення рівня зайнятості населення, Володимир Хоменко розповів про виконання цих завдань у двох аспектах. По-перше, це збереження наявних робочих місць, а також їх пристосування до вимог сьогодення. Тому дуже важливо, щоб підприємства, які діють, мали перспективу і працювали над збільшенням кількості працюючих. По-друге, це створення нових робочих місць, у першу чергу — у сільському господарстві, що, у свою чергу, стимулюватиме зайнятість населення у суміжних галузях.

Нові робочі місця організовуються і в соціальній сфері області: збільшується штат соціальних працівників, відкриваються дитячі садочки, школи тощо. Яскравим прикладом підвищення рівня зайнятості населення, на переконання Володимира Хоменка, є відновлення роботи прилуцького «Білкозину» та ніжинського «Сільмашу». Наразі ведеться робота над відродженням діяльності інших значимих для області підприємств.
Цьогоріч аграрії Чернігівщини зібрали рекордну для нашого краю кількість зерна – понад три мільйони тонн. Цей успіх, за словами голови облдержадміністрації, безперечно вплине на поліпшення економічних показників.

Поцікавились представники ЗМІ у керівника області і перспективами погашення заборгованості із заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що найближчим часом всі ці борги будуть ліквідовані за рахунок субвенцій.
Щодо фінансового забезпечення бюджетної сфери у наступному році, він зауважив, що пропозиції і побажання обласної державної адміністрації вже надані і до Кабінету міністрів України, і до Міністерства фінансів, і до народних депутатів від Чернігівщини. Саме від активності парламентарів значною мірою залежатиме, чи будуть враховані пропозиції у державному бюджеті на 2014 рік.

Крім того, очікується, що протягом наступного року продовжиться зростання прожиткового мінімуму, а, відповідно, і заробітних плат, пенсій, соціальних виплат. А якщо в області вдасться зберегти нинішню тенденцію до відродження виробництва, то будуть всі підстави говорити про підвищення рівня життя населення.

На соціальній спрямованості бюджету наступного року та необхідності «працювати над покращенням умов життя людей» наголошував і Президент України Віктор Янукович під час вчорашньої зустрічі з кандидатами на посади голів райдержадміністрацій.

На завершення спілкування Володимир Хоменко висловив надію, що економіка області в цілому продовжуватиме розвиватися, адже для цього є реальне підґрунтя.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини