Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 19:12:23

Ніжинського журналіста допитували в міліції через штурм на Банковій 1 грудня

23.12.2013   14:20Агенцiя

Сьогодні дві години редактора ніжинського інтернет-видання “Уездные новости” Ігоря Волосянкіна допитували в Слідчому управлінні ГУМВС в Києві щодо подій 1 грудня на вулиці Банковій. Про це ІМІ розповів Волосянкін після допиту.

Волосянкін

Волосянкін

За словами журналіста, минулого тижня до нього в Ніжин приїхав з Києва міліціонер і вручив йому повістку на допит на 23 грудня на 9 ранку.
“Я живу в Ніжині, приїхав минулого тижня з Києва до мене міліціонер. Подзвонив мені спочатку, що знаходиться в Ніжині. Потім вручив мені повістку під підпис, попередив про відповідальність за неявку на допит.

Я запитав, з якого приводу мене взагалі викликають, нащо він відповів, що “я думав ти знаєш, взагалі-то в тебе хотів запитати”. У самій повістці теж не було вказано, у якій справі мене викликають. Викликав деякий слідчий Вовк”, - розповів Волосянкін.

На допиті Волосянкіна запитували, чи бачив він на Банковій Дмитра Корчинського та Андрія Дзіндзю, а також просили викласти свою версію подій.

“На допит мене викликали у зв'язку зі штурмом Банкової. Мене попросили викласти свою версію подій, хронологію я розповів. Додатково мене запитали, чи не бачив я Корчинського і Дзіндзю. Я сказав, що Корчинського не бачив, а Дзіндзю, якби і бачив, то не впізнав би, тому що я з ним особисто не знайомий. Я також наполіг, щоб занесли в протокол особливо жорстоке поводження "Беркуту" з журналістами під час подій 1 грудня. Я розповів про всі подробиці, всіх їхні дії, що сам особисто бачив, що у мене зафіксовано на плівці”, - розповів Волосянкін, додавши, що на допиті слідчі з ним коректно поводилися і не чинили ніякого тиску.

Також журналіст прокоментував своє поранення під час штурму на Банковій. Він зазначив, що не знає, хто кинув в нього каменем, і не може з впевненістю сказати, що кинули в нього цілеспрямовано.

“Я сумніваюся, що в мене кинули цілеспрямовано каменем. Швидше за все, випадковий був камінь. Хоча я точно теж стверджувати не можу - мені камінь потрапив в потилицю, тому я не бачив, хто кидав”, - розповів журналіст.


http://imi.org.ua/news/42537-nijinskogo-jurnalista-dopituvali-v-militsiji-cherez-shturm-na-bankoviy-1-grudnya.html

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.