Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:21:21

Громадська рада при облдержадміністрації підсумувала результати роботи за 2013 рік

19.12.2013   11:09

18 грудня відбулось шосте у цьому році засідання Громадської ради при облдержадміністрації, у якому взяв участь в. о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика підкреслив, що головним досягненням Громадської ради є, те що громадськість, не чекаючи ініціатив органів влади, сама пропонує шляхи розв’язання питань, які турбують громаду, і повноцінно займається їх рішенням. Прикладами цього, за його словами, є створення регіонально-ландшафного парку «Ялівшина», порушення питання підключення нових споживачів до електричних мереж, ініціатива щодо збереження культурної спадщини, підготовка громадської обласної програми «Зелене намисто Чернігівщини» тощо.

Юрій Музика відзначив, що значно активізували свою роботу і громадські ради в районах, долучаючись до процесу прийняття рішень.

Голова Громадської ради Світлана Пасталиця прозвітувала про результати роботи за рік. Вона, зокрема, відзначила, що в поточному році знайдено шлях налагодження діалогу з органами виконавчої влади та вирішено багато невідкладних питань.

Учасники сьогоднішнього засідання також розглянули питання регуляторної політики та підприємництва, зокрема, роботу компаній-монополістів, податкових органів, високої орендної плати за землю, затримки платежів у держказначействі, необхідності створення робочої групи з обговорення ідеї щодо окремого підрозділу при облдержадміністрації з охорони та збереження культурної спадщини тощо.

На завершення засідання, Громадська рада прийняла план роботи на I квартал 2014 року.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.