Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:44:34

Звернення голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка до жителів Чернігівщини

11.12.2013   11:47

Шановні жителі Чернігівського краю!

Хочу звернутися до вас у зв’язку із ситуацією, яка склалася в країні за останні дні, та запевнити, що внаслідок планомірної роботи місцевих органів виконавчої влади в регіоні зберігається стабільна обстановка, забезпечено безперебійне функціонування підприємств та бюджетних установ.

Щоденно у штатному режимі працюють служби екстреної медичної допомоги, пожежної охорони, житлово-комунального і дорожнього господарств, рятівники та енергетики. Правоохоронні органи області стоять на захисті прав і свобод громадян, підтримуючи громадський порядок.

Завдяки тісній співпраці з центральними органами влади нам вдається поетапно забезпечувати надходження коштів на виплату заробітної плати, зокрема за жовтень та частково за листопад цього року. Нині обласна держадміністрація, співпрацюючи з Кабінетом Міністрів України, робить усе можливе, щоб повністю вирішити питання виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери у найближчий час.

Одночасно триває робота над розробкою державного та місцевих бюджетів, що має забезпечити нормальне функціонування закладів освіти, культури, соціальної та медичної галузі у наступному році.

Ми вживаємо заходів, щоб змінити критерії розрахунків щодо фінансування бюджетної сфери області на 2014 рік, аби упередити повторення тих складностей з виплатою зарплати, які мали наприкінці багатьох попередніх років. І від того, наскільки якісно будуть сформовані та вчасно прийняті місцеві бюджети усіх рівнів, залежатиме добробут усіх жителів Чернігівського краю.

Переконаний, що будь-які спроби посилити політичне протистояння, перешкоджати роботі підприємств, установ та організацій, заважати роботі державних установ та місцевих рад – можуть призвести лише до небажаних наслідків у соціально-економічному секторі. Це може стати причиною неприйняття державного та місцевих бюджетів, що, у свою чергу, негативно відобразиться на виплаті зарплат, пенсій, соціальних допомог.

Закликаю усіх мешканців Чернігівщини до мудрості і спокою, збереження правопорядку, недопущення провокування і розвитку конфліктів.

Як голова обласної державної адміністрації запевняю, що всі служби, які відповідають за життєзабезпечення людей, будуть працювати професійно та злагоджено. А правоохоронні органі, підтримуючи конституційний порядок, діятимуть чітко у межах закону.

Шановні жителі Чернігівського краю !

На прикладі нашої спільної роботи ми переконались: тільки згуртованість та здатність до політичних компромісів дозволяє нам успішно справлятися з проблемами, що постають в ході поступального розвитку регіону. Немає сумнівів, що громада Чернігівщини у черговий раз продемонструє вміння вирішувати складні суспільно-політичні виклики злагоджено і толерантно.

Упевнений, що разом ми здолаємо усі перешкоди на шляху до побудови економічно міцної Української держави.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини