Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:05:28

Наталія Королевська позитивно оцінила роботу закладів соціальної сфери області. ФОТОрепортаж

02.12.2013   08:09

29 листопада, у рамках робочої поїздки Міністр соціальної політики Наталія Королевська разом із головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком та головою обласної ради Анатолієм Мельником відвідали ряд закладів соціальної сфери області.

Вони відвідали обласний центр матері та дитини «Батьки й дитина разом», обласний центр соціально-психологічної допомоги та Чернігівський міський центр зайнятості населення.

Директор обласного центру матері та дитини «Батьки й дитина разом» Ольга Філіпська розповіла Наталії Королевській про заклад, підкресливши, що він створений для тимчасового проживання вагітних жінок та матерів з дітьми віком від народження до 18 місяців, які опинилися у складних життєвих обставинах. За роки функціонування закладу в ньому отримали допомогу 90 мам з 96 маленькими дітьми.

На сьогодні в закладі перебуває 7 мам та 7 дітей. Тут молоді матері отримують допомогу юриста, психолога, медичних працівників, оволодівають соціально-побутовими навичками.

Основною метою діяльності обласного центру соціально-психологічної допомоги є надання соціальних послуг молоді та сім'ям (одному з батьків) з дітьми, які внаслідок стихійного лиха, вчинення стосовно них злочину, насильства (в т.ч. в сім’ї) або реальної загрози його вчинення та за інших причин, потрапили в складні життєві обставини, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно. Заклад розрахований на 13 місць. Максимальний термін перебування особи в центрі становить 90 діб.

З початку діяльності на тимчасовому проживанні в центрі перебувала 341 особа (в т.ч. 80 сімей з 119 дітьми), яким було надано близько 36000 соціальних послуг. Кваліфіковані спеціалісти центру, а це психолог, соціальний педагог, юрист, допомагають молоді та сім’ям у працевлаштуванні, навчанні, пошуку житла, оформленні відсутніх документів.

Ознайомившись з роботою цих закладів, Міністр соціальної політики України поспілкувалась з жінками, що перебувають у центрі та соціальними працівниками.

Під час відвідування Чернігівського міського центру зайнятості населення Наталія Королевська зазначила, що прийнята на Чернігівщині програма зайнятості населення поступово виконується. Так, з початку року Чернігівським міським центром зайнятості працевлаштовано 4,2 тис. громадян або кожного третього, що знаходився на обліку.

Міністр соціальної політики України позитивно оцінила роботу закладів соціальної сфери області, підкресливши, що досвід Чернігівщини у наданні соціальних послуг матерям та сім’ям, які опинилися у складних життєвих умовах потрібно поширювати по всій країні.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.