Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 10 травня, 11:33:55

"Просвіта" вимагає виконати рішення суду

01.12.2013   13:57Агенцiя

Правління чернігівського обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка заявило про підтримку євроінтеграційних прагнень українців Чернігівщини і вимагає від державної виконавчої служби та міліції виконати ухвалу судді О.Зайця про заборону встановлення малих архітектурних форм у центрі Чернігова.

Звісно, просвітяни не переживають за абсурдність цього рішення щодо новорічних свят (рішенням така заборона діє аж до 7 січня 2014 року включно), але з таким же хвацьким підходом, як знищували євромайдан, треба демонтувати і намети, які знаходяться під патронатом московської церкви, і псують вигляд древньої Катерининської церкви. Вони встановлені більш ніж 7 років тому Іваном Донцем, що представляв тоді промосковську партію Наталії "Вітренко" і зараз використовується московською церквою, про що свідчить великий портрет патріарха Кіріла замість ікони. Рішенням кількох судів ці намети необхідно прибрати, але державна виконавча служба знайшла "відмазки", щоб проігнорувати ухвали судів.

Тож правління "Просвіти" на своєму засіданні 26 листопада 2013 року ухвалило звернення до органів влади з вимогою знесення незаконних московських наметів.

В той же час просвітяни готові приєднатися до намету євромітингарів, якщо він буде встановлений біля незаконних наметів УПЦ МП.
 

Останні новини Чернігівщини

 На старті – національний мультипредметний тест. Про найголовніше – на брифінгу в ОВА

На старті – національний мультипредметний тест. Про найголовніше – на брифінгу в ОВА 09:03

Менш ніж за тиждень – 14 травня – розпочнеться основна сесія національного мультипредметного тесту (НМТ).

На Новгород – Сіверщині порушник, під час нересту, незаконно наловив риби на понад 205 тис.грн 08:20

09 травня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками Сектору водної поліції ГУНП області на водоймах Новгород - Сіверського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

10 травня: цей день в Україні і світі

10 травня: цей день в Україні і світі 08:12

ДЕНЬ 807 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 807 RUSSIAN AGRESSION

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:57

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення та 2 пожежі.

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині

7 протоколів про адміністративне правопорушення Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині 10:55

Більше половини виявлених порушень відшкодовано в ході ревізії Обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на Чернігівщині.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини