Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 10 травня, 22:05:38

“Кожна хвилина подій на Майдані буде ретельно розслідувана”, – Генеральний прокурор України

01.12.2013   12:36Агенцiя

На виконання доручення Президента України Генеральною прокуратурою України розпочато перевірку всіх обставин подій на Майдані Незалежності у м. Києві в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.

Про це, зокрема, йшлося на нараді під головуванням Генерального прокурора Віктора Пшонки та за участі Міністра внутрішніх справ, Голови Служби безпеки, заступників Генерального прокурора і керівників окремих структурних підрозділів Генеральної прокуратури України.

За словами Віктора Пшонки, мирні акції не можуть мати такого закінчення. Тому, хто і в якій мірі винен у нічних подіях, буде обов”язково встановлено.

“Люди на Майдані знаходилися законно. Це їх конституційне право, і завдання правоохоронних органів полягало в першу чергу в тому, щоб забезпечити реалізацію цього права”, – сказав він.

Генеральний прокурор України підкреслив, що кожна хвилина тих подій буде ретельно розслідувана.

“Якщо відбулися сутички, є постраждалі – значить, було порушено Закон. І в першу чергу я вимагаю розслідування правомірності застосування спецзасобів співробітниками правоохоронних органів та перевірки інформації міліції щодо провокаційних дій окремих груп людей, які були за спинами мирних громадян”, – зазначив Віктор Пшонка.

Також Генеральний прокурор України повідомив, що слідчі дії розпочалися 30 листопада.

“Вже відкрито кримінальні провадження за фактами подій, які призвели до силового протистояння людей на Майдані у ніч з 29 на 30 листопада. Діям усіх учасників буде дана правова оцінка, і будуть встановлені всі люди, які постараждали внаслідок сутичок”, – сказав Віктор Пшонка.

Генеральний прокурор України зазначив, що вимагає об”єктивних результатів службових перевірок, які розпочались у МВС за дорученням Генеральної прокуратури України.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України

Останні новини Чернігівщини

Рік «єВідновлення» на Чернігівщині: понад 700 млн гривень у вигляді різних компенсацій 16:34

Починати відбудову потрібно, не чекаючи закінчення війни. Такого принципу Україна дотримується від самого початку повномасштабного вторгнення росії. Рік тому Міністерство інфраструктури України запровадило програму "єВідновлення", мета якої допомогти українцям, чиє житло понівечили або зруйнували росіяни.

Горизонтальні контакти та медичне партнерство: Чернігівщина на другому Міжнародному саміті міст і регіонів 16:32

Делегація з Чернігівської області, яку очолив перший заступник голови Чернігівської ОДА Костянтин Мегем, взяла участь у другому Міжнародному саміті міст і регіонів. Захід відбувся у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України 9 травня – у День Європи.

На що скаржаться пацієнти у Чернігівській області. Як подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій 13:44

Національна служба здоров’я України з початку 2024 року отримала 1 080 звернень від пацієнтів щодо надання медичної допомоги, зокрема на лікарні Чернігівської області – 20.

 Росіяни вдарили

Росіяни вдарили "Іскандером" по території Прилуцької громади 13:40

Росіяни 9 травня вдарили ракетою "Іскандер-М" по території Прилуцької громади на Чернігівщині.

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів

Місяць служби за три: для кого діятиме норма про пільговий розрахунок вислуги років — роз’яснення юристів 13:32

По новому рахуватимуть вислугу років особам, звільненим з військової служби, відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Кого стосуватимуться зміни — у розʼясненні юристів Українського ветеранського фонду

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини