Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:35:13

Учасники чернігівського Євромайдану пішли до прокурора

28.11.2013   22:51Агенцiя

Юристи чернігівської молодіжної громадської організації «Апельсин» звернулися сьогодні зі скаргою до прокуратури Чернігова на дії місцевих комунальників, які потрощили і вилучили майно громадських активістів під час знесення євро майдану за рішенням адмінсуду.

Заяву передала представник організації Ірина Черенько.
Нагадаємо, коштовне майно громадських активістів і ЧМГО «Апельсин» брутально закинули на вантажівку і відвезли у невідомому (на той час) напрямку, забороняючи його забрати їх власникам.

Свої збитки представники «Апельсину» оцінюють у десятки тисяч гривень.
З огляду на перевищення повноважень комунальною службою і на звернення до прокуратури «апельсинівці» не можуть просто так піти й забрати своє потрощене майно з огляду на необхідність з’ясування усіх обставин і надання їй належної правової оцінки.

Цікаво, що у рішенні суду у переліку вулиць, яке забороняє встановлювати намети і використовувати «звуковідтворюючу апаратуру», немає вулиці Кирпоноса. Саме за цією адресою і знаходилися фізично як демонтована сцена, так і вилучена приватна власність громадян. Не менш цікаво, що чергове рішення суду ніяк не відбилося на незаконно встановленому наметі за адресою по проспекту Миру, 1 під Катерининською церквою. Адже у рішенні суду намети за цією адресою підпадають під заборону по 7 січня включно.

Рішення прийняв суддя Заєць за позовом керівника юрвідділу чернігівської міськради Вовка.

Як повідомляв «Високий Вал», міський голова Олександр Соколов не збирається зустрічатися з представниками євро майдану й власниками сплюндрованої комунальним підприємством приватної власності, бо не бачить «с кєм встрєчаться».
Керівник юридичного відділу Павло Вовк жодним чином не збирається реагувати на бездіяльність виконавчої служби стосовно знесення незаконної конструкції по проспекту Миру, 1.

Високий Вал

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини