Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:38:17

На Чернігівщині комуністи зібрали майже 100 тисяч підписів на підтримку референдуму

26.11.2013   17:11Агенцiя

Комуністи завершили процедуру збору підписів на підтримку проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану. Усього зібрано близько 3,5 млн. підписів.

Про це 22 листопада 2013 року на прес-конференції в дискусійному клубі «Експертна думка» повідомили представники Чернігівського обкому Комуністичної партії України Губар Віктор Іванович – народний депутат України, секретар обкому КПУ, Давлеткужин Роман Рашитович – секретар обкому КПУ, Кистерна Валерія Володимирівна – секретар обкому ЛКСМУ.

«Зібрали більше трьох мільйонів підписів» - заявив Віктор Губар. Він запевнив, що їх збір проводився у суворій відповідності до законодавства України та вимог Центральної виборчої комісії. За словами народного депутата, всі бачили істерію влади і опозиції щодо позиції КПУ в Митний союз, проте сьогоднішня ситуація підтвердила правоту позиції комуністів і хибність курсу до асоціації з ЄС. Віктор Іванович наголосив, що Компартія лише відстоює право народу вирішувати долю України. Це право можливо здійснити, провівши референдум, а вибір більшості покаже, в напрямі якого союзу рухатись - Митного чи Європейського.

«Відбулася підміна понять: євроінтеграцію замінили на асоціацію» - зазначив Роман Давлеткужин. – А єдине, що ми б отримали, це стали рабами Євросоюзу, а він натомість мав ринок збуту та сировинну базу». Проти такого розвитку подій висловилося близько ста тисяч жителів області, що власними підписами підтвердили бажання на вступ України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану.

Підтримали позицію КПУ, як сільські мешканці, так і містяни, як люди літнього віку, так і молодь. Про це повідомила Валерія Кистерна , зазначивши що молоді люди охоче ставили підписи за проведення всеукраїнського референдуму, при чому, така ситуація спостерігалась і на Чернігівщині, і на Заході країни.

Комуністи подякували всім, хто поставив підписи на підтримку проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану. Та зазначили, що не обійшлося без труднощів, в яких, на думку учасників прес-конференції, велику роль зіграли представники ЗМІ, що нагнітали обстановку навколо акції, та наразі всі папери відправлено на перевірку і, якщо волевиявлення 3,5 млн українців не будуть визнані, КПУ звернеться за правдою до суду.

За словами представників КПУ, вони й надалі наполегливо відстоюватимуть право народу України на формування політики держави і висловлення своєї думки.

Дискусійний клуб "Експертна думка"

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини