Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:29:56

О. Кодола: Влада здійснює спробу фінансової ліквідації місцевого самоврядування

21.11.2013   15:22Агенцiя

По це заявив депутат обласної ради, голова фракції "Батьківщина" Олександр Кодола під час прес-конференції 21 листопада.

З жовтня місяця депутати "Батьківщини" займається проблемою заборгованості Держказначейства. Депутати місцевих рад разом з громадою проводили пікетування органів Держказначейств по всій області, а також ініціювали проведення позачергових сесій з цього питання. Проте, за цей час ситуація не покращилася жодним чином. Заборгованість Держказначейства України перед місцевими бюджетами, підприємствами, організаціями та установами Чернігівщини вже збільшилася до 318 млн гривень.

Упродовж кількох останніх місяців Державне казначейство України не здійснює розрахунків за платіжними дорученнями органів місцевого самоврядування.
          
"Ми є свідками того, як влада здійснює спробу фінансової ліквідації місцевого самоврядування. Уявіть, якби банк указував клієнтові, який відкрив рахунок чи депозит в банку, коли і як йому знімати кошти з нього; чи кредитор керував би підприємцем, розповідаючи, коли та що купляти, або платити зарплату... Ситуація з блокуванням рахунків місцевого самоврядування така ж абсурдна", - зазначив голова фракції "Батьківщина" Олександр Кодола.
 
Мало того, що фактично припинилося фінансування програм місцевого розвитку, за винятком окремих "наближених" міст, так дійшло до того, що навіть захищеними Бюджетним кодексом коштами місцеве самоврядування не може користуватися. Уряд через Держказначейство заліз у кишеню міському самоврядуванню.
  
Інша тема, яка обговорювалась на прес-конференції - це підтримка Чернігівською обласною радою євроінтеграційного курсу напередодні Саміту "Східного партнерства".
  
28-29 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт "Східного партнерства", під час якого очікується підписання Угоди про Асоціацію України з Європейським союзом, заснованої на принципах політичної асоціації та економічної інтеграції. Сьогодні Україна отримала історичний шанс стати повноцінним членом європейської спільноти.
  
"Підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом - важливий крок для розвитку нашої держави, і ми зобов'язані донести позицію народу, місцевих громад до Президента Януковича, в чиїх руках сьогодні доля Угоди", - зазначив Олександр Кодола.
Чернігівська область підтримує євроінтеграційний курс як один із пріоритетів внутрішньої і зовнішньої політики.

14 листопада на черговій сесії Ніжинської міської ради, депутати прийняли рішення стосовно взяття євроінтеграційного курсу. Підписання Угоди про Асоціацію України з ЄС відповідає волі виборців Чернігівської області, оскільки сприятиме і соціально-економічному розвитку Чернігівщини, створенню нових робочих місць, розвитку туризму тощо.

Депутат Чернігівської обласної ради Сергій Журман розказав про проект рішення, який він подав до обласної ради "Про використання прапору Європи у Чернігівській області".

27 листопада відбудеться 15 сесія Чернігівської обласної ради, на яку за ініціативи депутатів від "Батьківщини" виносяться питання щодо затримки виплат коштів Держказначейством, щодо підтримки євро інтеграційного курсу, та про використання прапору Європи в Чернігівській області.


Прес-служба Чернігівської обласної партійної організації ВО "Батьківщина"

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини