Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:20:19

"Сильні громадські ради – сильна виконавча влада та громада"

21.11.2013   07:00Агенцiя

Керівники та активісти Громадських рад Чернігівської області вчились впливати на реалізацію політики на локальному рівні під час семінару, який організував Центр «Доброчин» 20 листопада 2013 року в м. Чернігові.

Тренер Максим Лациба розповів не лише суху теорію, але і детально розглянув інструменти, які саме забезпечують вплив громади на владу. Зокрема, учасники активно практикували можливості використання в своїй діяльності громадської експертизи та консультацій з громадськістю.

І представники органів влади, і представники інститутів громадянського суспільства в ході підготовки проекту визнали, що однією з вагомих причин недостатньої ефективності консультацій з громадськістю є пасивність самих інститутів громадянського суспільства, а також внесення представниками громадянського суспільства неналежно оформлених пропозицій, рекомендацій, які не стосуються обговорюваних питань, невдало сформульовані і, відповідно, не можуть бути враховані при прийнятті рішень.

Як підкреслив учасник семінару: «Одна справа обговорювати, як органи виконавчої влади дотримуються положень Порядку, а інша справа – як громадськість використовує надані їй цим Порядком юридичні можливості. На практиці ці можливості часто не використовуються, або використовуються не у повній мірі або неефективно.”

Підсумовуючи роботу семінару, було зазначено, що для демократичної влади громадська експертиза та консультації з громадськістю фактично виступають додатковим ресурсом. Вони дозволяють отримати реалістичну зовнішню оцінку діяльності влади та практичні пропозиції. Також учасники зазначили, що ці знання допоможуть їм стати компетентними експертами, які зможуть сприяти громадянському суспільству у розвитку їх відносин і взаємодії з органами влади і здійсненні впливу на владу.

Проект реалізується за фінансової підтримки з обласного бюджету на виконання обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки “Чернігівська громада”.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини