Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:53:14

Голова облдержадміністрації зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні

18.11.2013   13:27

18 листопада голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Сулевом Канніке.

В ході зустрічі обговорено перспективи двосторонніх взаємин, зокрема, у галузі освіти, культури, аграрному секторі економіки.

Що стосується торгово-економічного співробітництва з Естонією, то за результатами дев’яти місяців 2013 року зовнішньоторговельний оборот товарами з цією країною склав 1,9 млн.дол.США.

Чернігівська область експортує на ринок Естонії кондитерські вироби, какао-продукти, деревину та вироби з неї. Імпорт, в основному, представлений пластмасами та полімерними матеріалами, засобами наземного транспорту.

Крім економічного напрямку розвиваються також взаємовідносини у культурній та науково-освітній сферах, а також у галузі житлово-комунального господарства і громадському секторі.

На даний час відповідно до угоди від 22.06.2011, укладеної на п’ять років, науковці Чернігівського державного технологічного університету співпрацюють у науково-дослідній роботі та навчальному процесі з Таллінським університетом технологій.

У рамках реалізації положень Угоди про співробітництво між Куликівською районною державною адміністрацією Чернігівської області та Пилваською Повітовою Управою Естонської Республіки відбувається обмін делегаціями на святкові події за участю колективів художньої самодіяльності двох регіонів.

З 2007 року розпочато роботу з Естонською організацією «Єврорегіон Псков-Лівонія» над проектом «Стратегія розвитку комунального і природоохоронного господарства Чернігівської області, підготовка і реалізація пілотного інвестиційного проекту в Куликівському районі» з використанням досвіду Естонії.

Метою проекту було навчання фахівців з питань житлово-комунального господарства виконкомів, міст обласного підпорядкування та райдержадміністрацій щодо підготовки інвестиційних проектів міжнародного рівня для залучення у комунальне господарство іноземних інвесторів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини