Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:09:55

Як би чернігівці розпорядились грошима Тимошенко? Думки вголос

06.11.2013   17:09Агенцiя

Цього тижня з’явилися нові дані у справі Юлії Тимошенко. Уряд України нещодавно ініціював розгляд справи стосовно перевірки наявності закордонних коштів (понад 4 млрд грн) Юлії Тимошенко та Павла Лазаренко.

Тимошенко

Тимошенко

Засоби масової інформації знову почали активно писати про останні зміни в цій «прославленій»  на весь світ ситуації. Так, «Українська правда» пише, що Кабінет Міністрів ініціював юридичні процедури у США та Швейцарії щодо повернення 4,1 мільярда гривень, які, ймовірно, були виведені з України незаконними діями Юлії Тимошенко та Павла Лазаренко. Частина з цієї суми — йдеться про $477 мільйони — були заморожені на рахунках Павла Лазаренка у 2006-му, коли він був засуджений американським судом. Тоді екс-прем'єра засудили на 9 років за фінансові махінації й оштрафували на $10 мільйонів.

Також у США та Швейцарії Міндоходів України почало судовий процес для захисту інтересів нашої країни в справі про розкрадання $200 мільйонів, у незаконному привласненні яких підозрюються Юлія Тимошенко і Павло Лазаренко. Міністерство доручило міжнародній юридичній фірмі Лоуренс Грем представляти інтереси України в майбутніх судових процесах у ряді країн світу, -пише Інтерфакс-Україна.
Видання УкрІнформ стосовно цього питання опублікувало коментар відомого українського політолога, директора Інституту української політики Кості Бондаренко. «Після того, як з'явилася інформація про гроші Тимошенко у Брюсселі, і вона підтверджується не українськими, а міжнародними компаніями, то чи буде у цій ситуації європейська сторона наполягати на умові визволення Тимошенко для підписання Угоди про асоціацію!?» — зазначив політолог.

З’являються сумніви стосовно бажання Юлії Тимошенко лікуватися закордоном. Здається, що причина зовсім не в тому, що українські лікарі не можуть їй допомогти. Поясненням цьому може бути бажання екс-прем’єрки отримати доступ до перерахованих коштів. У зв’язку з виникненням нових фактів, перед європейськими захисниками Тимошенко, напевно, виникає дилема: чи потрібно втручатися у справу, яка має більше кримінального ніж політичного змісту?


Як потрібно розпорядитися коштами Тимошенко і Лазаренка? Чи потрібно дозволити Юлії Володимирівні виїзд закордон? Яку позицію прийме Європа у даній ситуації? Чи вплине це на підписання угоди про асоціацію з ЄС? Такі питання ми вирішили поставити мешканцям Чернігова.
 
Ковальов Артем, продавець
Гроші, на мій погляд, повернути до нашої країни потрібно обов’язково. Але що з ними зроблять? Хтозна…  Хочеться, щоб їх віддали тим, хто цього потребує. Також, я думаю, що відпустити Тимошенко лікуватися закордон потрібно однозначно,  але перед цим повернути гроші. Я думаю, що Захід буде на дану ситуацію реагувати так само, як і реагував, тобто захищати Тимошенко.
 
Дьоміна Світлана, пенсіонерка
Ці гроші потрібно повернути в Україну і віддати пенсіонерам, чи надати у вигляді допомоги матерям- одиначкам та інвалідам. Можна і інші проблеми вирішити за допомогою цих коштів. Наприклад, зараз на вулиці Еськова у Чернігові не можуть ніяк закінчити будівництво, тож може туди трохи фінансів направити. Я думаю, що не потрібно Юлю закордон відправляти лікуватися. Хай тут лікується. Бо якщо поїде туди, немає гарантії, що вона повернеться і що кошти повернуться до нашої держави. Європа, думаю, нам поставить нові умови при підписанні договору з ЄС.
 
Гущенко Володимир, депутат Чернігівської обласної ради
Ці кошти належать підприємствам всієї України. Вони повинні бути повернуті до державного бюджету. Стосовно лікування - не треба принижувати вітчизняну медицину. Я думаю, що Тимошенко медичну допомогу зможуть надати і в Україні. Від дій нашого Президента я просто в захваті — він спокійно і виважено проводить цю політику навіть при тому тиску, який здійснюється Західними країнами.
Якщо говорити про дії Заходу, я думаю, що вони з розумінням віднесуться до цієї проблеми, бо всі решта питань, які в свій час нам підготував Єврокомісар, вже на цьому тижні будуть закриті.
 
Пашко Раїса, пенсіонерка
Я думаю, що наша держава повинна перевести ці кошти з закордону на державні рахунки і розпорядитися, як буде вважати за потрібне. В країні багато пенсіонерів та людей, які потребують допомоги. Лікувати потрібно кожну людину і Юлію Володимирівну також. Якщо в нашій країні її неможливо пролікувати, то хай їде закордон лікуватися. Потрібно спочатку повернути кошти, а потім відпустити Юлю на лікування. Представникам з Заходу потрібно зрозуміти, що треба вболівати не за одну людину, а за 46 мільйонів чоловік, які живуть в Україні. Я думаю, що з ЄС проблем не буде і договір буде підписаний. Ми вже давно у Європі, лишилося лише це узаконити.

http://chernihiv.mediaregion.net/news/yak-bi-chernigivci-rozporyadilis-groshima-timoshenko-dumki-vgolos.html

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини