Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 11:01:52

У Чернігівського міського голови – нові заступники

29.10.2013   19:04

Чернігівська міська рада затвердила кандидатури нових заступників міського голови – Віктора Бережного та Володимира Кривенка. За це питання порядку денного під час пленарного засідання 34-ї сесії Чернігівської міської ради 6-го скликання проголосували 34 депутати.

Цим же рішенням сесії “Про організаційні питання діяльності виконавчих органів Чернігівської міської ради новообраних заступників введено до складу виконавчого комітету міської рад замість Олександра Сердюка та Миколи Сеньковича.

Під час затвердження порядку денного народні депутати, присутні на сесії Чернігівської міської ради, Валерій Дубіль, Олег Ляшко та Владислав Атрошенко запропонували зняти з порядку денного питання про реорганізацію закладів охорони здоров’я Чернігівської міської ради, посилаючись на те, що Верховна Рада України ввела мораторій на це питання.

Після спільного обговорення народних депутатів з міським головою вказаного питання Олександр Соколов оголосив про зняття з порядку денного питання реорганізації закладів охорони здоров’я міської ради та про необхідність проведення громадських слухань з цього питання. Також було знято питання про знесення будівель та споруд.

Виходячи з того, що вже при затвердженні міського бюджету м. Чернігова на 2013 рік майже весь наявний фінансовий ресурс було спрямовано для забезпечення в повному обсязі виконання делегованих державою повноважень на місцевому рівні, депутати міської ради прийняли звернення до Міністра фінансів України та Комітету з питань бюджету Верховної Ради України. У зверненні йдеться про виділення для бюджету міста Чернігова додаткового обсягу дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів у сумі 65,0 млн. грн. для забезпечення виплати заробітної плати з нарахуваннями працівникам бюджетних установ охорони здоров’я та освіти за листопад-грудень місяць 2013 року, у тому числі: охорона здоров’я – 27,5 млн. грн., освіта – 37,5 млн. грн.”

Депутати внесли зміни і доповнення до Програми стабілізації і розвитку міського електричного транспорту м. Чернігова на 2007-2015 роки, якою передбачено оновлення рухомого складу міського електротранспорту, будівництво нової тролейбусної лінії до мікрорайону Шерстянка та інші заходи.

На пленарному засіданні міської ради виступив міський прокурор Валерій Карась. Прокурор довів до відома депутатів міської ради та присутніх представників структурних підрозділів міської ради інформацію про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності на території м. Чернігова. Валерій Карась повідомив про заходи щодо упровадження вимог Кримінального процесуального кодексу у практичну діяльність органів прокуратури та висловив сподівання на плідну співпрацю з громадськістю міста та депутатським корпусом у питаннях, які потребують спільної взаємодії.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.