Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:18:43

Більше тисячі чернігівців прийняло участь у мітингу-концерті, присвячений 69-річчю визволення України від фашистських загарбників. ФОТО

26.10.2013   14:38Агенцiя

26 жовтня на Європейській площі столиці відбувся мітинг-концерт Партії регіонів, присвячений 69-річчю визволення України від фашистських загарбників.

На площі Слави столиці стартував Всеукраїнський меморіальний марш, присвячений 69 річниці визволення України від фашистських загарбників. Декількома хвилинами раніше його учасники поклали квіти до Пам’ятника Вічної Слави на могилі Невідомого солдата.

За попередніми підрахунками участь у меморіальному марші взяли понад 25 тисяч осіб. Чернігівщину представляло більше тисячі чоловік.

На чолі колони – Перший заступник Голови Партії регіонів Володимир Рибак, заступники Голови Партії регіонів Андрій Клюєв, Дмитро Шенцев, Сергій Тігіпко, перший заступник Голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, а також народні депутати України, члени парламентської фракції Партії регіонів.

Учасники маршу несли у руках державні прапори, прапори Партії регіонів, таблички з назвами і датами населених пунктів, які в 1943-44 роках звільнила Червона Армія, а також транспаранти з гаслами “Я пам’ятаю! Я пишаюся!”, “Честь і слава ветеранам!”, “Не дамо переписати історію!”, “Фашизм не пройде! У Європу – без фашистів!”.

Об 11:00 на Європейській площі розпочався святковий мітинг-концерт за участю визволителів України – ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників ветеранських, молодіжних, антифашистських організацій.
“Ми не дозволимо знищити пам’ять про подвиги визволителів, а спроби переписати історію Великої Перемоги не пройдуть! Уроки Великої Вітчизняної війни попереджають, до чого можуть призвести ідеї фашизму і нацизму, розпалювання національної ворожнечі, шовінізм, релігійна та расова нетерпимість – усе це прояви антигуманної фашистської ідеології”, – заявив, відкриваючи мітинг, Перший заступник Голови ПР Володимир Рибак.

“Расизм та ксенофобія, як і все, що пов’язано з цими ганебними явищами, суперечать фундаментальним цінностям Євросоюзу, як зазначено в резолюції, схваленій Європарламентом у 2012 році”, – сказав член комітету з науки та податкової діяльності ради адвокатів Чернігівської області, голова фонду “Майбутнє Чернігова”, член Партії регіонів Микола Торбеев. “Ми виступаємо проти будь-якого прояву неонацизму, тому що це руйнує єдину націю, перешкоджає поступальному руху України до Європи, знищує нашу гідність. Дорога неонацистам та іншим радикалам в Україну закрита!” – наголосив він.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.