Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:39:20

VI Міжнародна конференція ICEVI Східноєвропейських країн з питань надання освіти та соціалізації в суспільстві дітей з вадами зору

12.10.2013   08:07

11 жовтня в Чернігові розпочала роботу VI Міжнародна конференція ICEVI Східноєвропейських країн на тему: “Повна участь у суспільстві: все починається з раннього втручання та амбулаторної освітньої підтримки”.

Поділитися своїми науково-методичними напрацюваннями щодо введення нових педагогічних підходів та інноваційних навчальних технологій, перспектив суттєвого оновлення системи спеціальної освіти дітей з обмеженими візуальними можливостями до Чернігова прибули представники Міжнародної ради з освіти та реабілітації людей з порушеннями зору (ICEVI – Europe), фахівці міністерства освіти і науки, науковці зі столиці і регіонів України, а також їх колеги з Нідерландів, Італії, Російської Федерації та ряду інших країн.

У заході взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика, перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, колишній президент Міжнародної Ради з Освіти і Реабілітації Людей з Порушенням Зору – Європа Ганс Веллінг, представники Міжнародної організації ІСЕVI, фахівці Міністерства освіти і науки України, науковці Інституту спеціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук України, Інституту корекційної педагогіки та психології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, педагогічні колективи Чернігівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів і Слов’янської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для сліпих та слабозорих дітей І-ІІІ ступенів № 23, громадської батьківської організації “Голос батьків”.

Метою проведення такого форуму є суттєве оновлення системи спеціальної освіти, її форм і змісту, впровадження нових педагогічних підходів та інноваційних технологій.

“Чернігівщина ХХІ століття – це нова якість освіти. Метою реформування освітньої галузі області є надання якісних освітніх послуг. Робота у цій сфері направлена на підвищення рівня життя людей та виконання Нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича “Діти – майбутнє України”, запровадження нових державних стандартів дошкільної, початкової та базової загальної середньої освіти, Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року”, – наголосив Юрій Музика під час відкриття конференції.
За його словами, Чернігівщина стала однією з перших областей України, яка взяла участь у міжнародних проектах Матра “Джус” (2001-2003 роки) та “Привіт” (2005-2008 роки), спрямованих на покращення якості життя глухих дітей.
Від імені голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та від себе особисто Юрій Музика побажав всім учасникам Міжнародної конференції творчих успіхів, задоволення від роботи та спілкування, гарних вражень від перебування на древній Чернігівській землі.

Вітаючи учасників міжнародної конференції, Іван Коробка, зокрема наголосив що на Чернігівській землі зустрілися представники різних країн, котрі не байдужі до проблем дітей із обмеженими візуальними можливостями та щиро бажають полегшити їхнє входження у суспільне життя.
Керівник висловив переконання, що дводенна конференція набуде більш глибокого розуміння всього комплексу обговорюваних проблем і дозволить підготувати якісні і корисні пропозиції з питань реабілітації дітей з обмеженими зоровими можливостями.
На завершення свого виступу Іван Коробка висловив упевненість, що древній Сіверський край буде для всіх учасників міжнародного зібрання місцем продуктивного обміну творчими ідеями, корисних професійних знайомств і, звичайно ж, майданчиком для обговорення і вирішення багатьох актуальних питань, пов’язаних з порушеною тематикою. Він також побажав науковцям конструктивної та плідної роботи, цікавого спілкування та успішної реалізації усіх планів і задумів

Протягом двох днів під час секційних засідань, семінарів та презентацій учасники конференції з різних країн зможуть обмінятися досвідом, знаннями та виробити спільні шляхи і підходи для покращення життя дітей з вадами зору.

Конференція є підсумком реалізації трирічного проекту співробітництва “На сонці” між обласними управліннями освіти і науки Чернігівської і Донецької області та голландськими організаціями – фондом “Royal Visio” і благодійною організацією “ProForKids”.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини