Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:09:34

Чернігів. Відбулося науково-громадське обговорення проекту обласного Плану заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів та у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні

11.10.2013   10:09

9 жовтня ц. р. в Інституті історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка відбулося громадське обговорення проекту обласного Плану заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів та у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні за ініціативи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Науковці, представники громадських організацій та державні службовці обговорили заходи передбачені проектом обласного Плану. Директор Інституту, голова правління Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олександр Коваленко наголосив на значимості вшанування пам’яті жертв голодоморів у 2013 році. В свою чергу заступник начальника управління — начальник відділу суспільно-політичного моніторингу Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Слезко підкреслив особливу увагу Президента України Віктора Януковича до вшанування пам’яті жертв Голодоморів. Глава держави у минулорічному зверненні у День пам’яті жертв голодоморів наголосив: «…Цей злочин назавжди змінив хід історії українського народу. Він став одним із найважчих випробувань, що випали на нашу долю…Наш обов’язок — завжди нести в серцях пам’ять про ті страшні події. Ми також повинні зробити все для того, щоб не допустити подібної трагедії в майбутньому».

Директор Чернігівського обласного історичного музею імені В. В. Тарновського Сергій Лаєвський розповів про історію створення пересувної виставки «Ми звинувачуємо! Голодомор 1932—1933 років — геноцид українського народу» та повідомив, що до Дня пам’яті жертв голодоморів та у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні пересувна виставка буде експонуватися у населених пунктах області.

Про заплановану презентацію збірки публіцистики дослідника Голодомору 1932—1933 років Джеймса Мейса повідомив Володимир Бойко, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Пропозиції, що надійшли в рамках обговорення будуть опрацьовані та включені до обласного Плану заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів та у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932—1933 років в Україні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини