Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:06:24

Створення належних умов життя для мешканців сільських населених пунктів – одне з головних завдань влади

09.10.2013   11:11

На цьому наголосив заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Шанойло під час робочої поїздки до с. Горбове Куликівського району.

За його словами, на необхідність підтримки сталого розвитку сільських територій, а також створення сприятливих умов для життєдіяльності та підвищення добробуту населення звертає увагу Президент України Віктор Янукович.

«Глава держави наголошує, що органи влади мають залучати на добровільній основі кошти підприємств, установ та організацій для соціально-економічних розбудовчих процесів у сільській місцевості», – зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Він підкреслив, що на виконання  соціальних ініціатив Президента України та з метою підвищення стандартів життя селян головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком ще влітку минулого року підписано доручення щодо залучення на добровільній основі коштів агропідприємств для розвитку інфраструктури сільських населених пунктів.

Як зазначив Олександр  Шанойло, прикладом успішної співпраці влади й бізнесу в Куликівському районі є дошкільний навчальний заклад «Сонечко» у с. Горбове, адже керівники місцевих агроформувань добре дбають про найменших жителів села, створюючи дітям гідні умови для отримання найпершої освіти.

Заступник голови облдержадміністрації оглянув приміщення, територію навчального закладу, ознайомився з умовами виховання  дітей та поспілкувався з працівниками і вихованцями дитячого садочку.

Дошкільний навчальний заклад «Сонечко», який розрахований на 36 діток,  перебуває в комунальній власності територіальної громади і функціонує безперервно з моменту прийняття від колишнього місцевого колективного сільгосппідприємства.

Олександр Шанойло позитивно оцінив роботу закладу, зазначивши, що за рахунок тісної співпраці з аграрним бізнесом протягом 2012–2013 років проведено капітальний ремонт садочка. У 2012 році завдяки допомозі ПВТП «ДЖІ-ЕН-ЕЛ» було виготовлено проектно–кошторисну документацію та проведено каналізацію в закладі, встановлено нові дитячі умивальники та санвузли. Господарство ТОВ «Егрес–Агро» надало допомоги на ремонт системи опалення закладу, заміну газових котлів на твердопаливні та будівельні матеріали. У 2013 році завдяки допомозі сільгосппідприємств, що здійснюють свою діяльність на території с. Горбове було зроблено ремонт приміщення закладу, придбано необхідні побутові прилади, дерев’яні дитячі ліжечка. Господарства постійно забезпечують заклад свіжими продуктами харчування.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини