Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:41:24

Міський голова Чернігова зустрівся з представниками "Студреспубліки"

03.10.2013   14:02

Зустріч із активістами міжнародної програми "Студреспубліка" пройшла у Чернігівській міській раді. Поспілкуватися з міським головою Олександром Соколовим завітали студентський мер Роман Васько (студент Чернігівського державного інституту економіки і управління) та представники студентського магістрату, яких обрали на рік під час проведення у серпні регіонального етапу програми "Студентська республіка". Цей проект 15 років поспіль збирає й об’єднує найактивнішу молодь, у тому числі й на Чернігівщині.

Один із засновників "Студреспубліки" Олександр Щерба запропонував О.Соколову підтримувати молодіжні проекти, що сприяли б розвитку міста, були змістовними, а не тільки спрямованими на дозвілля. На його думку, в Чернігові є потреба створити молодіжний центр. Також він виступив із пропозицією залучити студентів інформаційних спеціальностей до створення, приміром, порталу комунальних проблем. Такий вже діє у Вінниці і є своєрідним зворотнім зв'язком між місцевою владою та громадою.

Студентський мер Р.Васько виступив перед міським головою і присутніми з презентацією стратегії розвитку Чернігова як європейського міста. Молодіжні пропозиції стосувалися не тільки підтримки молоді, дозвілля, а й порушували питання економічного розвитку обласного центру Чернігівщини, вирішення транспортних проблем.

Міський голова зауважив, що з інтересом ознайомився з молодіжними ініціативами. За його словами, молоді люди посилаються на європейський досвід, що особливо важливо у рамках євроінтеграційних процесів в Україні. О.Соколов підкреслив, що міська влада Чернігова і надалі підтримуватиме громадські молодіжні організації через традиційний конкурс міні-грантів. "Суму коштів, вважаю, збільшимо на наступний рік, але конкурсну систему змінювати не будемо", - сказав керівник Чернігова. Також він пообіцяв студентам продовжити вже існуючу практику стажувань в управліннях і відділах Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.