Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:20:52

Керівники області та міста зустрілися з учасникамі виїзного розширеного засідання колегіії Державної пенітенціарної служби України

27.09.2013   14:02

27 вересня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник, Чернігівський міський голова Олександр Соколов та керівники правоохоронних органів області зустрілися з учасникамі виїзного розширеного засідання колегіії Державної пенітенціарної служби України, яке проходить у Чернігові.

У нараді взяли участь голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков, в.о.начальника головного управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних впровадженнях та інших примусових заходів Генеральної прокуратури України Олег Настасяк, народний депутат України Володимир Олійник.

Як зазначив Володимир Хоменко, Чернігівська область є особливою за складом та призначенням установ пенітенціарної системи. На її території розташовані заклади, в яких утримується специфічний контингент засуджених: колишні правоохоронці, неповнолітні, жінки та особливо небезпечні особи.

В обласному центрі знаходиться Чернігівський юридичний коледж – провідний навчальний заклад Державної пенітенціарної служби України, випускники якого проходять службу в усіх регіонах держави.

Голова облдержадміністрації відзначив, що сьогоднішнє засідання є продовженням заходів, які проводяться в області на виконання рішення Ради регіонів від 20 червня 2013 року і Указу Президента України «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території».

Очільник області підкреслив: обласна державна адміністрація приділяє постійну увагу питанням забезпечення законності та правопорядку, реформуванню кримінально-виконавчої системи області, приведенню умов утримання засуджених до європейських стандартів.

В області затверджена «Програма залучення виробничого потенціалу установ виконання покарань на 2013-2016 роки». Її головною метою є створення умов для залучення інвестицій у підприємства установ виконання покарань, розміщення замовлень на випуск продукції для регіональних потреб, більшої інтеграції виробничого потенціалу установ виконання покарань в економіку області та збільшення реалізації готових виробів.

На підприємствах установ виконання покарань на сьогодні немає заборгованості зі сплати податків та виплати заробітної плати.

Упродовж 2013 року працівниками пенітенціарної служби області зроблено чимало кроків щодо покращення житлових умов засуджених, їх комунально-побутового та медичного обслуговування.

Співробітники кримінально-виконавчої інспекції беруть активну участь у заходах органів місцевої влади та самоврядування по благоустрою та упорядкуванню населених пунктів області.

Значна увага приділяється поліпшенню побутових умов працівників служби. Минулого року 54 родини співробітників управління відсвяткували новосілля у новозбудованому будинку в місті Чернігові.

“Обласна державна адміністрація і надалі всіляко сприятиме покращенню умов роботи органів пенітенціарної служби регіону.

Від нашої злагодженої співпраці значною мірою залежить успішність реалізації в області Програми Президента України Віктора Януковича з економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава»”- зауважив голова обласної державної адміністрації.

Володимир Хоменко та Анатолій Мельник вручили відзнаки облдержадміністрації та обласної ради.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини