Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:42:24

Об’єкти житлово-комунального господарства та бюджетної сфери області готові до роботи у зимовий період

18.09.2013   07:19

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко 17 вересня під час брифінгу для регіональних засобів масової інформації.

“Питанню підвищення рівня життя людей, зокрема, підготовці до опалювального періоду, особливу увагу приділяє Президент України Віктор Янукович. Глава держави наголошує, що завдання влади зробити все, щоб люди краще жили і держава ставала сильнішою”, – підкреслив він.

За його словами, на забезпечення належного рівня життя людей спрямований і комплексний план підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області, який майже виконано.

Так, рівень підготовки водопровідно-каналізаційного господарства становить, в середньому 95%. Зокрема, проведено заміну 8,7 км водопровідних мереж та 1,6 км каналізаційних мереж. Підготовлено 22 водопровідних насосних станцій, 91 каналізаційна насосна станція та 841 артезіанська свердловина.

Комплексно підготовлено до зими 5158 житлових будинків, що становить 95% від їх загальної кількості.

Віктор Геращенко також зазначив, що у всіх 612 загальноосвітніх школах та 412 дитячих садочках стовідсотково підписані паспорти готовності.

На сьогодні вже підготовлено 149 одиниць спеціалізованої техніки, заготовлено 34,6 тис. тонн посипочного матеріалу та реагентів.

Коментуючи окрему інформацію, розміщену нещодавно у ЗМІ щодо забезпечення опалення об’єктів бюджетної сфери області, зокрема, загальноосвітніх шкіл, Віктор Геращенко запевнив, що проблем в районах не має. Адже рівень запасів твердого палива (вугілля, торф, дрова) наразі становить 64% від потреби і до 5 жовтня решту палива буде завезено.

Окрім цього заступник голови облдержадміністрації відповів на запитання журналістів, які стосувалися вкладення інвестицій в модернізацію котелень, проведення ремонту автомобільних доріг, забезпечення бюджетної сфери альтернативними видами палива тощо.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини