Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:56:26

Відбулося пленарне засідання 50-ї сесії Прилуцької міської ради

31.08.2013   10:33Агенцiя

28 серпня відбулося пленарне засідання 50-ї сесії міської ради, яка розпочалася з привітань на адресу депутата міської ради, директора гімназії № 5 Наталії Бурлаку, якій Указом Президента України присвоєно почесне звання “Заслужений працівник освіти України”.

Попередньо на порядок денний сесії вносилося 17 проектів рішень. У ході формування порядку денного безпосередньо на пленарному засіданні було перенесене на вересневу сесію питання щодо стану законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку на території міста у зв’язку з неможливістю бути присутнім на сесії начальника міськвідділу міліції Руслана Курамшина.

Логотип та слоган міста Прилуки сесія не затвердила

З розгляду було зняте на доопрацювання питання щодо затвердження логотипу та слогану міста, який було визнано журі переможцем публічного творчого конкурсу.
Логотип – це будь-яка комбінація позначень (емблема, слова, літери, цифри, зображувальні елементи, комбінації кольорів), яка здатна передати унікальність та ідентифікувати місто серед інших. А слоган – це гасло, тобто коротке речення або словосполучення, що легко запам’ятовується, і яке асоціюється з містом, наділяє його відповідними функційними здібностями.
Як зазначив доповідач – заступник міського голови Олександр Сивенко, інформація про конкурс була оголошена ще в березні поточного року та розміщена на сайтах як міста, так і області. У квітні було утворено журі конкурсу в складі семи осіб, яке й визнало переможця серед п’ятдесяти поданих логотипів та слоганів. Але депутати розкритикували логотип, не погодилися з висновком журі, на їх думку, логотип-переможець не відображає сутність нашого міста, адже Прилуки – старовинне, зі своєрідною архітектурою місто, а веселка, що є елементом логотипу і символізує мир, щастя і добро, та слоган “Прилуки – місто творчості, добробуту й краси” може стосуватися будь-якого міста не лише України, а й світу.
Депутати внесли пропозицію доручити організаційному комітету з підготовки та проведення конкурсу оголосити новий конкурс або ж продовжити термін уже оголошеного до кінця жовтня.

Депутати Прилуцької міської ради розглянули ряд бюджетних питань

Ключовим на сесії слухалося питання “Про виконання бюджету міста за І півріччя 2013 року”, про що інформувала начальник фінансового управління міської ради Олена Ворона.
Депутати, узявши до відома інформацію начальника фінансового управління, затвердили звіт про виконання бюджету міста Прилуки за І півріччя поточного року. Одночасно затвердити звіт про направлення вільних залишків коштів загального фонду та звіт про використання коштів резервного фонду бюджету міста за І півріччя.
Депутатський корпус ухвалив рішення про внесення змін до рішення 40-ї сесії міської ради від 27 грудня 2012 року „Про бюджет міста на 2013 рік” та “Про виділення коштів”, відповідно до якого із загального фонду (за рахунок вільного залишку) міського бюджету виділено кошти в сумі 110 тис.грн. управлінню праці та соціального захисту населення міської ради для виплати нарахувань грошової компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. Із цього ж фонду виділено кошти в сумі 70 тис. 120 грн. для легалізації програмного забезпечення операційної системи Microsoft Windows XP та комп’ютерної програми Microsoft Office; ще 22 тис. 440 грн. виділено виконавчому комітету міської ради для легалізації операційних систем.
З метою недопущення небюджетної заборгованості, можливості взяття бюджетних зобов’язань по заробітній платі та нарахуваннях на неї народні обранці відповідним рішенням унесли зміни в доходну та видаткову частини загального фонду міського бюджету. Цим же рішенням унесені зміни у видаткові частини загального та спеціального фондів міського бюджету за рахунок субвенції на виконання доручень виборців депутатами обласної ради.

Кандидатури Мирошниченка А.К. та Коптєва Ю.В. рекомендовано на присвоєння звання “Почесний громадянин Чернігівської області”

Розглянувши лист Чернігівської обласної ради щодо заснування та присвоєння звання “Почесний громадянин Чернігівської області”, протокол засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та пропозиції депутатів міської ради, сесія рекомендувала на присвоєння звання “Почесний громадянин Чернігівської області” за особистий внесок у розвиток області кандидатури депутата Чернігівської обласної ради, мецената, Почесного громадянина міста Прилуки Анатолія Мирошниченка та мецената-благодійника, Почесного громадянина міста Прилуки Юрія Коптєва.


Сесія Прилуцької міської ради розглянула ряд інших питань

Депутатський корпус розглянув питання “Про роботу виконавчого комітету Прилуцької міської ради за ІІ квартал 2013 року”; затвердив міську Програму “Забезпечення пожежної безпеки на території міста Прилуки на 2013-2015 роки”, статути комунального підприємства “Послуга” та загальноосвітніх закладів – школи №3, якій присвоєно ім’я Сергія Гордійовича Шовкуна, школи №13, якій присвоєно ім’я Іоасафа Бєлгородського та гімназії №5, якій присвоєно ім’я Віктора Андрійовича Затолокіна.
З метою системної реалізації державної регіональної політики, обґрунтування основних довгострокових та поточних пріоритетів регіонального розвитку, залучення інвестицій, підвищення енергетичної ефективності і надійності функціонування комунальної теплоенергетики та забезпечення належного рівня надання послуг з опалення та гарячого водопостачання міська рада затвердила Звіт з енергетичного аудиту системи теплопостачання міста Прилуки.
Відповідно до Закону України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків” міська рада вирішила залишити прийнятий у комунальну власність територіальної громади міста Прилуки гуртожиток по вул. Бособрода, 108 у статусі “гуртожиток” та дозволити приватизацію його жилих і нежилих приміщень.
Окрім вищезазначених, на сесії були розглянуті й інші питання, по яких ухвалені відповідні рішення.

Голова профільної депутатської комісії озвучив на сесії результати перевірки організації роботи Прилуцької міської лікарні

Голова постійної депутатської комісії з питань освіти, медицини, молоді, культури, фізкультури, спорту та соціального захисту населення Василь Бучинський озвучив на сесії результати виконання доручення, даного міським головою під час 49 сесії міської ради 25 липня поточного року стосовно перевірки питань, озвучених депутатом міської ради Світланою Яременко щодо організації роботи міської лікарні та внесення пропозицій, які стосуються покращення роботи закладу та медперсоналу в умовах реформування медичної галузі міста.
За інформацією голови профільної депутатської комісії, благодійні внески в одному випадку поступають у лікарню через банківські установи на розрахунковий рахунок і обліковуються бухгалтерією, в іншому випадку – відвідувач залишає незначний благодійний внесок безпосередньо в кабінеті, куди він звернувся за допомогою. Такі кошти обліковуються в спеціальному журналі. Благодійні внески дають можливість підтримати життєдіяльність міської лікарні. Так, на будівельні матеріали, необхідні для проведення ремонтів, використано 45 тис. 600 грн.; на придбання і друк бланкової продукції – 25 тис. 600 грн.; на постільну білизну – 23 тис. грн.; на автозапчастини – 20 тис. 700 грн.; на придбання холодильних камер та центрифуг – 22 тис. 300 грн.; на обслуговування персональних комп’ютерів – 1 тис. 600 грн. Також ці кошти використовувалися на інші потреби лікарні. Головний лікар закладу Лариса Івченко надала всі касові чеки, які підтверджують ту чи іншу суму.
Голова депутатської комісії Василь Бучинський проінформував і по інших піднятих депутатом Світланою Яременко питаннях, зокрема, і про випадок, висвітлений у статті “Живий труп” (газета “Град Прилуки” від 17 липня поточного року). Як зазначив голова комісії, викладені в статті факти не підтвердилися, окрім того, що дійсно був виклик бригади швидкої медичної допомоги до хворого, який має родинні зв’язки з Юрієм Коптєвим. Усе решта, за словами Василя Бучинського, – нездорова фантазія і художня видумка автора статті, яка ввела в оману читачів газети і заплямувала репутацію медичних працівників.
Василь Бучинський озвучив висновки профільної депутатської комісії щодо необхідності вдосконалення системи надходження і використання благодійних внесків через їх облік і контроль та висвітлення інформації про благодійні внески і їх використання через місцеве телебачення; головному лікарю та завідувачам відділеннями контролювати добросовісність виконання службових обов’язків медичним персоналом; звернутися в редакцію газети “Град Прилуки” з метою спростування неправдивої інформації, викладеної в статті “Живий труп”.
Голова профільної депутатської комісії Олексій Гавриш уніс пропозицію не розглядати заяви депутатів міської ради, якщо вони не підтверджені конкретними фактами.

 
Відділ інформаційно-аналітичного  забезпечення міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини