Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 07:09:18

Розпорядження чернігівського мера – незаконне

29.08.2013   12:21Агенцiя

Так постановив Деснянський районний суд м. Чернігова 28 серпня у справі за адміністративним позовом депутата Віталія Федотова до Чернігівського міського голови. Зокрема суд визнав незаконним розпорядження №126-р “Про проведення громадських слухань”, видане 23 липня 2013 року Чернігівським міським головою Олександром Соколовим.

Нагадаємо, 9 липня 2013 року ініціативна група з 19 депутатів звернулася до Чернігівського міського голови з ініціативою провести громадські слухання щодо

підвищення вартості проїзду у міському пасажирському транспорті.

23 липня 2013 року міський голова видав розпорядження №126-р “Про проведення громадських слухань”. Натомість депутат міської ради Віталій Федотов подав адміністративний позов до Чернігівської міської ради в особі Соколова Олександра Володимировича про визнання незаконним та скасування розпорядження.

Депутат у своєму позові аргументував свої дії тим, що склад дорадчого комітету сформований неправильно. Адже відповідно до п. 3.5 положення, склад дорадчого комітету не може перевищувати семи осіб. Не менше 50 відсотків членів дорадчого комітету мають становити особи, запропоновані ініціатором слухань.

– Тобто в склад Дорадчого комітету мали увійти ініціатори слухань, а саме Драгель Станіслав Михайлович; Клановець Іван Васильович; Лебідь В’ячеслав Вікторович; Федотов Віталій Віталійович, – коментує Віталій Федотов. – Та всупереч чинному законодавству замість чотирьох членів дорадчого комітету, які мали бути введенні до складу від ініціатора, міський голова включив тільки дві особи: Драгеля Станіслава та Лебідя В’ячеслава.

Крім того, відповідно до п. 3.7. зазначеного положення, дорадчий комітет на своєму засіданні обирає голову і секретаря комітету. Головою дорадчого комітету обирається представник ініціатора громадських слухань. Ініціатором громадських слухань були 19 депутатів Чернігівської міської ради і із цього складу треба було обрати голову дорадчого комітету. Натомість всупереч цьому головою було обрано Сергія Андроса, який є представником виконавчих органів міської ради і аж ніяк не представником ініціатора громадських слухань.

Відповідно до п.4.2 Положення “Про громадські слухання в м. Чернігові”,

інформацію про дату час і місце проведення громадських слухань, а також про питання, що виносяться на обговорення, обов’язково оприлюднює дорадчий комітет у засобах масової інформації не пізніше 15 календарних днів до початку їх проведення. Розпорядження про проведення громадських слухань Чернігівський міський голова видав 23 липня, а слухання відбулися 1 серпня 2013 року.


http://dubil.org/news/1-серпня-2013-року-громадські-слухання-бул.html

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини