Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:08:00

День обласної ради у Ічнянському районі

23.08.2013   15:55

21 серпня відбувся День обласної ради в Ічнянському районі. Цей традиційний захід, який провів голова обласної ради Анатолій Мельник, пройшов за участю першого заступника голови обласної ради Івана Коробки, керівництва району – голови районної ради Євгена Барановича та голови райдержадміністрації Сергія Рубашки, працівників виконавчого апарату обласної, Ічнянської районної рад, місцевих підприємств та представників засобів масової інформації. У центрі уваги учасників заходу вже традиційно було питання співпраці органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, суб’єктів господарювання та громадськості по вирішенню проблем територіальних громад.

Спочатку учасники зустрічі завітали в Дорогинську сільську раду, де досвідом роботи по вирішенню актуальних соціальних питань територіальної громади поділилась сільський голова Валентина Пархоменко. В селі розпочато відновлення вуличного освітлення, встановлені та пофарбовані паркани, розширено зону зелених насаджень, проведено благоустрій двох кладовищ. Силами членів територіальної громади за активної підтримки депутатів сільської та районної ради проведено ремонт дороги з твердим покриттям протяжністю 3 км. До надзвичайно важливих справ сільський голова віднесла утилізацію 20 тонн непридатних отрутохімікатів. 

Також гості відвідали Дорогинський навчально-виховний комплекс, де навчається 95 учнів та виховується 24 дошкільнят. Повну готовність цього навчального закладу до 1 вересня продемонструвала директор Раїса Дігтяренко. Вона поінформувала про реалізацію Програми «Соціальний розвиток місцевих громад в Ічнянському районі на 2011-2015 роки», у рамках якої проводиться заміна вікон у навчально-виховному комплексі на склопакети. До нового навчального року голова обласної ради передав дошкільнятам мікрохвильову піч та солодкі подарунки.

Далі учасники Дня обласної ради побували на місцевих підприємств. Зокрема, ознайомилися з роботою ПАТ «Ічнянський завод сухого молока та масла», директором якого працює депутат обласної ради чотирьох скликань, заслужений працівник промисловості України Віктор Кияновський. На заводі функціонує два цехи з виробництва сухого молока, вершків, масла селянського та молока питного, сметани, кефіру, ряжанки, творогу, сметни, бринзи, йогурту. За словами керівника підприємства, сухе молоко вже десятиріччя експортується в понад 30 країн зарубіжжя. На підприємстві, де з урахуванням сезонних чинників переробляється 100-180 тонн сировини за добу, працює більше 400 працівників.

Наступним об’єктом в програмі заходу був ВАТ «Ічнянський молочно-консервний комбінат». Про діяльність цього підприємства розповів генеральний директор ТОВ «Провіант», депутат обласної ради Валентин Запорощук. Підприємство є одним із лідерів у галузі з виробництва консервованої молочної продукції. Торік запроваджено нову лінію високоякісних продуктів, а обсяги виробництва згущеного молока склали близько 43 мільйонів умовних банок. Валентин Запорощук розповів, що комбінат обладнаний автоматизованими технологічними лініями провідних виробників світу і має власну сировинну, науково-технічну базу, що дозволяє у повному обсязі забезпечувати безперебійні поставки сировини та здійснювати її контроль і кінцевого продукту.

Після ознайомлення з цими підприємствами, учасники заходу підбили підсумки роботи на пленарному засіданні, що відбулося під головуванням очільника Ічнянської районної ради Євгена Барановича та за участю  керівництва, депутатів обласної ради - Віктора Кияновського, Валентина Запорощука, Бориса Щербини, районного активу та голів місцевих територіальних громад.

Основні напрямки роботи та ініціативи Ічнянської районної ради окреслив у своєму виступі її керівник Євген Баранович. А про актуальні питання співпраці органів місцевого самоврядування Чернігівщини розповів голова обласної ради Анатолій Мельник. У своєму виступі він зупинився на основних напрацюваннях обласної ради та депутатського корпусу. В нинішньому скликанні  проведено 13 сесій, на яких прийнято  642 рішення, в тому числі – 60 галузевих програм розвитку області. Однією з найбільш дієвих і соціально спрямованих програм Анатолій Мельник назвав Програму індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім»  на  2012-2015 роки і відмітив, що Ічнянський район  результативно працює по цій Програмі. Зокрема, придбано три і  реконструйовано 19 житлових будинків,  газифіковано дві  оселі та проведено водопостачання до 46 будинків.

Прийнята Програма розвитку місцевого самоврядування в  Чернігівській області, передбачає проведення щорічного обласного конкурсу «Краща сільська, селищна, міська рада». І в цьому році вперше за часів незалежної України в області відбувся конкурс на кращу  територіальну громаду, участь у якому  взяли 35 місцевих рад  із 20 районів області.  Також обласною радою передбачені кошти в сумі 2 млн.грн. для участі депутатів обласної ради у вирішенні проблемних питань територіальних громад. За поданням депутатів обласної ради в Ічнянський район надійшло 88 тис.грн.

Окрім  цього, Анатолій Мельник поінформував присутніх про те, що обласна рада, відстоюючи інтереси жителів населених пунктів Чернігівської області, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської   катастрофи,  не   підтримала експертний висновок Національної комісії з радіаційного захисту населення України. Даний документ  передбачав виключення із зон радіоактивного забруднення 218 населених пунктів області.

В заключному слові голова обласної ради наголосив, що окреслені під час заходу питання стануть ще більш актуальними при запровадженні реформи місцевого самоврядування з передачею повноважень у регіони і підвищенням ролі представницької влади на місцях.

– Проект «Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні» ми надіслали в кожну районну раду з проханням надати свої пропозиції. До цього повинні долучитися всі територіальні громади. Необхідність проведення зазначених реформ пов’язана, в першу чергу, з тим, що на сьогодні маємо в суспільстві низку проблем, які гальмують регіональний розвиток. Серед основних проблем – брак коштів на виконання органами самоврядування  як делегованих державою, так і власних повноважень, – зазначив голова обласної ради. Суть майбутніх змін він окреслив цитатою Президента України Віктора Федоровича Януковича, який наголосив: «Основою реформування має бути розширення прав територіальних громад, децентралізація влади та нова якість адміністративних послуг населенню».

Про перспективи розвитку Ічнянського району присутніх поінформував голова районної державної адміністрації Сергій Рубашка. Продовжили пленарну частину заходу звіти депутатів обласної ради Віктора Кияновського та Валентина Запорощука про здійснення депутатських повноважень. 

Особливості управління та розпорядження комунальним майном, нагальні питання в юридичній сфері та земельних відносин, організаційно-масовій роботі роз’яснили фахівці обласної ради. Перед  учасниками засідання виступили та відповіли на запитання працівники обласної ради: Максак Тетяна – начальник відділу правової та кадрової роботи  управління комунального майна  обласної ради, Сергій Кравченко  – заступник начальника аналітичного відділу виконавчого апарату обласної ради, Дмитро Кравченко – головний спеціаліст  юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради та Олександра Негода – заступник начальника організаційного відділу.

Підбиваючи підсумки роботи Дня обласної ради в Ічнянському районі, Анатолій Мельник подякував керівництву району за сприяння в організації та привітав усіх з наступаючим Днем Незалежності України.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини