Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:55:41

Виконком Чернігівської міськради схвалив Звіт про виконання міського бюджету за І півріччя 2013 року

22.08.2013   12:49

19 серпня виконавчий комітет міської ради заслухав звіт заступника міського голови – начальника фінансового управління Віктора Бистрова про виконання міського бюджету за І півріччя 2013 року.

За його інформацією до загального та спеціального фондів міського бюджету м. Чернігова зараховано майже 487 млн. грн., що складає 100,7 % призначень звітного періоду. У тому числі: до загального фонду – понад 427 млн. грн. (95,4 % затвердженого на І півріччя поточного року планового показника), до спеціального фонду – понад 59 млн. грн. (166,3 % планового показника звітного періоду з урахуванням змін завдяки отриманню понадпланових власних надходжень бюджетних установ за іншими джерелами та єдиного податку – на 117,5 %). Минулорічні обсяги надходжень до загального та спеціального фондів міського бюджету  збільшено на 31,2 млн. грн., або на 6,8 %.

У структурі доходів міського бюджету м. Чернігова спостерігається незначне скорочення частки податкових надходжень до 87,5 %. Через уповільнення темпів зростання податку на доходи фізичних осіб його частка скоротилась до 55,4 %. На 1 % втратила свої позиції й плата за землю. Проте, спостерігається значне зростання (на 6 %) частки надходжень єдиного податку до 11 %. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження єдиного податку збільшилися у 1,8 рази або на 12,8 млн. грн. і склали 29,2 млн. грн.

З державного бюджету міському бюджету м. Чернігова надійшла дотація вирівнювання в обсязі 75,1 млн. грн. або 90,7 % до бюджетних призначень звітного періоду. З державного бюджету недоперераховано 7,7 млн. грн. дотації, що надійшла у липні поточного року. Порівняно з відповідним періодом минулого року її обсяг також скоротився на 9,1 % або на 7,5 млн. грн.

Обсяг отриманих з загального фонду Державного бюджету України субвенцій склав 143,9 млн. грн., або 92,8 % до призначень І півріччя поточного року з урахуванням змін. Інші субвенції з обласного бюджету надійшли у повному обсязі на загальну суму 3,6 млн. грн., або 99,4 % призначень звітного періоду поточного року, зокрема: на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 233,7 тис. грн., для забезпечення лікування хворих на цукровий діабет – 2,2 млн. грн., на поховання учасників бойових дій – 89 тис. грн., на покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення – 1 млн. грн.

Річний розрахунковий показник Міністерства фінансів України за власними та закріпленими доходними джерелами забезпечено на 46,5 %. Доведений розрахунковий показник Міністерства фінансів України на січень-червень 2013 року виконано на 92,7 %.

Домінуючу позицію у ресурсному забезпеченні міського бюджету займає податок на доходи фізичних осіб (73,3 % в загальній сумі власних надходжень загального фонду). Протягом І півріччя 2013 року від цього джерела отримано 148 млн. грн., що менше затвердженого показника відповідного періоду поточного року на 9,1 млн. грн., або на 5,8 % внаслідок складної ситуації на основних бюджетоутворюючих підприємствах міста та зменшення порівняно з січнем-червнем минулого року надходжень зазначеного податку окремими підприємствами та установами міста, а саме: ПАТ "Чернігівське Хімволокно", ПАТ "ЧеЗаРа", ПАТ "Будівельна компанія "Домобудівник", ТОВ "Фірма "Континент", ТОВ "Завод "Рапід", Чернігівський державний інститут економіки та управління,  ДП "СТВ-Чернігів", ТОВ "Торнадо-РЕ", ТОВ "ЧКЗ" та інші.

Водночас, порівняно з відповідним періодом минулого року надходження податку на доходи фізичних осіб збільшились на 4,9 млн. грн., або на 3,5 %. Це відбулось завдяки зростанню рівня мінімальної заробітної плати та відповідному збільшенню фонду оплати праці на підприємствах міста, а також, активізації роботи з платниками податку на доходи фізичних осіб.

За станом на 1 липня 2013 року до бюджету розвитку міського бюджету фактично надійшло 29,3 млн. грн. З початку поточного  року до цільового фонду, утвореного Чернігівською міською радою, мобілізовано 2,2  млн. грн., що у 5,7 разів перевищує річний показник поточного року цього джерела доходів та на 1,8 млн. грн. - обсяги відповідного періоду минулого року.

Фактично за станом на 1 липня поточного року отримано понад 4 млн. грн. (83,3 % затвердженого на січень-червень 2013 року показника) субвенції зі спеціального фонду Державного бюджету України на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

На фінансування видатків загального фонду міського бюджету м. Чернігова протягом звітного періоду спрямовано 549,1 млн. грн. з урахуванням трансфертів з державного та обласного бюджетів, що забезпечило виконання показників видаткової частини міського бюджету на 89,0 % планового обсягу бюджетних асигнувань звітного періоду. Питому вагу фінансових ресурсів міської скарбниці складають видатки на заробітну плату(67,8 %) та забезпечення споживання енергоресурсів бюджетними установами міста (15,3 %), що утримуються за рахунок коштів міського бюджету м. Чернігова.

Міський голова Олександр Соколов акцентував увагу заступників міського голови та керівників структурних підрозділів вжити вичерпних заходів, враховуючи реальні фінансові можливості бюджету до кінця поточного року, для першочергового забезпечення заробітною платою працівників бюджетних установ, а також, зосередити зусилля на виконання комунальних програм м. Чернігова.

Після обговорення основних показників виконання міського бюджету, виконком міської ради схвалив представлений Звіт про виконання міського бюджету за І півріччя 2013 року та доручив фінансовому управлінню подати Звіт на розгляд та затвердження міською радою.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини