Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 18:10:38

“22-а річниця проголошення незалежності України: здобутки і перспективи державного будівництва”

22.08.2013   07:39

Міжрегіональна веб-конференція, присвячена підсумкам 22-річного періоду розвитку України як незалежної держави, відбулася 21 серпня 2013 р. в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Співорганізаторами заходу виступили чотири обласні центри перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів (Запоріжжя, Івано-Франківськ, Кіровоград та Чернігів). До участі в обговоренні були запрошені представники місцевих органів виконавчої влади, науковці, громадські діячі.

Як зазначила директор Запорізького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Любов Яновська: “День незалежності України – це свято, коли зустрічається минуле й майбутнє”.

Учасники веб-конференції згадували про серпневі події 1991 року, як на них реагували у Запоріжжі, Івано-Франківську, Кіровограді, Чернігові та інших містах України.

Далі йшлося про досягнення та прорахунки у державному та суспільному будівництві після проголошення незалежності України. Одним із здобутків стало створення системи державних інституцій, які за двадцять років напрацювали значний досвід і йдуть по шляху подальшого реформування. Серед недоліків – несформованість національної ідеології, політичної культури, недостатнє виховання національно свідомого громадянина держави.

Проте, на думку директора Центру українських досліджень Інституту Європи Російської академії наук Віктора Мироненка ці випробування є неминучими на суспільно-політичному шляху розбудови України за світовими, демократичними стандартами. “Від того, як буде пройдений цей шлях, залежить майбутнє не тільки самої України, а й сусідньої Росії”.

Також під час веб-конференції говорилося про заходи щодо відзначення Дня державного прапора та незалежності України, які пройдуть у вищезазначених містах. На завершення учасники заходу наголосили, що незалежність України – це факт, який відбувся. Подальший успішний суспільно-політичний та економічний розвиток держави залежить тепер від зусиль та бажання самих громадян.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини