Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:36:43

Про хід виконання Програми підтримки громадських організацій у м. Чернігові

21.08.2013   07:27

Про хід виконання Програми підтримки громадських організацій інвалідів, ветеранів, багатодітних родин, Центру соціальної адаптації бездомних та безпритульних і туристично-інформаційного центру у м. Чернігові на 2013 рік інформував на засіданні виконавчого комітету міської ради 19 серпня начальник відділу звернень громадян та соціальних питань Сергій Кухаренко.

За його інформацією, протягом року з міського бюджету фінансову допомогу за Програмою отримають 14 громадських організацій на загальну суму 610395 грн.

За період з 1 січня до 1 серпня поточного року громадськими організаціями використано понад 337 тис. грн., що становить 55% від загальної суми фінансових призначень на 2013 рік.

Зокрема, міською громадською організацією “Гіпократ” створено колективне підприємство “Центр реабілітації інвалідів”, основними завданнями якого є професійне навчання інвалідів з подальшою зайнятістю на виробництві, створення інформаційно-консультаційної бази інвалідам та нових робочих місць для них.

Чернігівське міське громадське об’єднання інвалідів “Шанс” реалізує проект “Разом ми можемо”, що дозволяє комплексно підходити до вирішення проблем адаптації у суспільстві та працевлаштування громадян з особливими потребами.

Перспективним напрямком діяльності міського благодійного фонду “Милосердя і доброта” є втілення в життя проекту “Впровадження інформаційно-координаційного центру допомоги вразливим верствам населення”, що розрахований на дітей-інвалідів, членів їх сімей, ветеранів, самотніх.

Чернігівська міська благодійна організація батьків дітей-інвалідів “Логос” організовує групові та індивідуальні заняття з соціально-побутової, трудової та фізичної реабілітації за індивідуальними програмами реабілітації.

Чернігівська міська громадська організація “Товариство сприяння хворим цукровим діабетом” опікується дітьми та дорослими з ендокринними захворюваннями і допомагає їм у придбанні медичних приладів.

Громадська організація “Чернігівська міська асоціація “Конкордія” допомагає у реабілітації громадян з онкозахворюваннями та вадами зору.

Заслухавши інформацію С. Кухаренка, виконавчий комітет доручив відділу звернень громадян та соціальних питань продовжувати здійснювати аналіз ефективності заходів Програми та підготувати проект Програми підтримки громадських організацій інвалідів, ветеранів, багатодітних родин, Центру соціальної адаптації бездомних та безпритульних на 2014 рік і внести його на розгляд виконкому міської ради у листопаді поточного року.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини