Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:52:45

До роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 72% об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області

15.08.2013   15:40

Про це голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко повідомив під час Всеукраїнської селекторної наради, яку провів Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Як зазначив очільник області, на Чернігівщині підготовка об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період відбувається відповідно до комплексного плану. Рівень підготовки становить 72% і до 1 жовтня усі підготовчі роботи будуть завершені.

В ході наради Олександр Вілкул проаналізував втілення соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення доступу кожній дитині до дошкільної освіти.

Цього року за планом буде створено 60 тисяч нових місць у дошкільних навчальних закладах, зокрема, за 7 місяців цього року вже створено 17 тисяч. Усього за 2013-2014 рік буде створено 100 тис місць у дитсадках.

На початку 2013 року потреба в місцях у дитсадках становила майже 100 тис. «Для створення нових місць у дошкільних навчальних закладах ми відкриваємо нові дитсадки, створюємо додаткові групи в існуючих закладах, відновлюємо роботу ДНЗ, які були закриті свого часу, і повертаємо для відкриття дитсадків ті будівлі, які використовувались не за призначенням. Там, де є малокомплектні школи, на їх базі відкриваються навчально-виховні комплекси по типу дитсадок-школа», - сказав Олександр Вілкул.

Триває процес повернення будівель ДНЗ, які використовуються не за призначенням. З 1 січня цього року вже повернуто 23 приміщення дитсадків на понад 1,5 тис місць. Зокрема, - у Вінницькій, Запорізькій, Київській, Львівській, Миколаївській, Чернігівській областях та у місті Києві.

Як зазначив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, підготовка дошкільних та загальноосвітніх закладів до нового навчального року та до нового опалювального сезону проходить у плановому режимі.

Усі освітні заклади будуть повністю готовими до 24 серпня, а школа у с. Грем’яч Новгород-Сіверського району – до 29 серпня.

До кінця року будуть завершені роботи по облаштуванню сільських шкіл внутрішніми санвузлами.

Кількість дітей від 3 до 6 років, охоплених дошкільним вихованням, в області становить 87%.

Як повідомив Володимир Хоменко, ще 1652 додаткових місця у дошкільних навчальних закладах буде створено до кінця року. Також ведеться системна робота щодо повного охоплення єдиною системою електронної черги у ДНЗ.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.