Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:02:03

Робота зі зверненнями громадян: "Виключити бюрократичну тяганину!"

06.08.2013   08:55

5 серпня на виконання завдань Президента України Віктора Януковича щодо вирішення питань громадян, що звернулися до Глави держави у рамках проекту "Діалог з країною", секретар міської ради Олег Шеремет провів робочу нараду з працівниками управлінь та відділів міської ради. Основну увагу під час наради зосереджено на обговоренні питання щодо підвищення ефективності роботи зі зверненнями громадян у місті Чернігові.

Секретар міської ради Олег Шеремет підкреслив, що органи місцевого самоврядування більше наближені до територіальної громади, тож мають найбільшу можливість почути про проблеми своїх громадян та певним чином відреагувати на них.

"Представники структурних підрозділів міської ради мають бути налаштовані на конструктивне спілкування з громадянами, яке повністю виключає бюрократичну тяганину або недбалість виконавців. По всіх питаннях, з якими звертаються люди до представників влади, Глава держави вимагає термінових, ефективних рішень", - наголосив Олег Шеремет.

Звісно, багато питань неможливо вирішити одразу або не в компетенції міської ради, тож, людині необхідно з повагою роз'яснити, як вирішити її проблему або куди краще звернутись, а не ображати формальними відписками, зауважив секретар міської ради. 

Під час обговорення зазначених проблем секретар міської ради підтримав пропозицію щодо удосконалення методів обробки та контролю звернень громадян, зокрема, створення загальної електронної бази звернень громадян, у якій можна побачити, до яких структурних підрозділів місцевої влади вже зверталася та чи інша людина. Він дав доручення уважно вивчити це питання під час формування міського бюджету наступного року.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.