Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:41:02

Україна та Білорусь провели чіткий кордон

27.07.2013   16:21Агенцiя

Згідно із договором про ратифікацію кордону між українською і білоруською державами, українці поступилися кількома своїми територіями.

Натомість, Україна забрала у Білорусі острови Коровник, Коловський, Отмут, Заспа, безіменний між с. Клубівка (Україна) та с. Абакуми (Білорусь), а також урочища Малож, Сетянки, Становище, Бондаревки і Тапиле. Всі ці території належали Білорусі.

Як повідомляв iPress.ua, 18 червня цього року Україна і Білорусь обмінялися ратифікаційними грамотами про договір про державний кордон від 12 травня 1997 року.

"Нами нарешті поставлена ??крапка в питанні договірно-правового оформлення українсько-білоруського кордону. Підписанням протоколу про обмін ратифікаційними грамотами договору про державний кордон між Україною та Республікою Білорусь ми даємо старт демаркації нашого спільного кордону", - наголосив Президент Віктор Янукович.

Голова держави закцентував, що процес демаркації спільного кордону особливо важливий, оскільки його якнайшвидше завершення посприяє подальшому всебічному розвитку міжрегіонального прикордонного взаємодії.

Раніше тижневик "Дзеркало тижня. Україна" повідомив, що багаторічну проблему з договором вдалося узгодити, оскільки Україна погодилася заплатити Білорусі. Проведення демаркації кордону вимагає Європейський Союз, з яким Київ веде діалог щодо безвізового режиму.

http://ipress.ua/news/yanukovych_viddav_lukachenku_shmatok_ukrainy_24393.html

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини