Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:05:15

"Чернігів" забезпечив десантування на берег морських піхотинців

27.07.2013   09:21

Екіпаж морського тральщика "Чернігів" взяв активну участь у міжнародних багатонаціональних навчаннях "Сі-бриз-2013".

Головна мета цих навчань - проведення міжнародної операції з безпеки на морі та евакуації некомбатантів. Військові моряки діяли в північно-західній частині Чорного моря, зокрема на узбережжі Одеської та Миколаївської областей.

Корабель "Чернігів" виконував бойові завдання у складі тактичної групи, до якої також увійшли флагман українського Військово-Морського флоту фрегат "Гетьман Сагайдачний", великий десантний корабель "Констянтин Ольшанський", фрегат ВМС Румнії "Марашешті", катер ВМС Грузії "Сухумі", ракетний катер ВМС Туреччини "Мелтем" та катер Державної прикордонної служби України.

В ході навчань українські, румунські та турецькі моряки відбили декілька атак швидкісних катерів та легкомоторних літаків, надали допомогу пошкодженому судну, декілька днів забезпечували контроль судноплавства у визначеному районі, перехоплюючи та здійснюючи догляд підозрілих суден. Одне з них, умовно, намагалося нелегально доправити зброю в район бойових дій. Його виявив корабельний гелікоптер Ка-27, що піднявся з борту фрегата U-130 "Гетьман Сагайдачний". Контрабандиста перехопили, зупинили та висадили на нього спеціальну доглядову групу.

Кульмінацією морської фази навчань стала висадка десанту на узбережжя, де закріпилися умовні бойовики, десантування проводилося з борту  "Костянтина Ольшанського" у БТРах на плав.

Від дій екіпажу корабля з гербом Чернігова залежав успіх всієї операції. Вони здійснили проводку за тралом для всіх кораблів тактичної групи. "Чернігів" йшов попереду всіх суден та запускав на воду спеціальний пристрій - трал - який прокладав шлях від мін та різних морських загороджень. В результаті "чернігівці" забезпечили десантування на берег морської піхоти, рятувальних підрозділів, бронетранспортерів та іншої військової техніки. Умовного ворога було знищено. Завдання виконано.

Підбиваючи підсумки, учасники морської епопеї впевнено констатували: "Сі-Бриз-2013" пройшов успішно.

28 липня морський тральщик  "Чернігів" разом з українськими та російськими кораблями візьме участь у святковому параді  у Севастополі, присвяченому Дню Флоту України.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.