Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:25:11

Дорожимо історією!

25.07.2013   07:33Агенцiя

Чернігівський обком і Ріпкинський РК КПУ продовжують цілеспрямовану роботу зі збору інформації про учасників партизанського руху в роки Великої Вітчизняної війни.

В.Павлов, перший секретар Ріпкинського райкому партії, як депутат районної ради проводить зустрічі не лише з жителями сіл, а й активно взаємодіє з викладачами багатьох шкіл. Вони разом з учнями допомагають комуністу в цій роботі й по крупицях збирають відомості про героїчну боротьбу людей у роки німецько-фашистської окупації.

У Ріпкинському районі в серпні 1941 року почав діяти Добрянський партизанський загін ім. Ворошилова, який був зосереджений в урочищі Сушня й налічував 125 чоловік. Т.М.Євтушенко був одночасно командиром партизанського загону й очолював підпільний райком партії. Коли окупанти захопили Добрянку, партизани провели успішний бій біля с. Аткильня.

Добрянські партизани з перших днів окупації до грудня 1941 року пустили під укіс 9 поїздів із боєприпасами та провізією, 4 дрезини, 34 автомашини, підірвали 6 залізничних і 8 мостів на ґрунтових дорогах, водокачку, залізничну станцію й розгромили комендатуру в Добрянці.

На відрізку залізниці Чернігів — Гомель була підірвана дрезина й уперше на землі Чернігівщини знищений фашистський генерал — Отто Ріхтер. Зараз комуністи Чернігівщини разом із жителями Ріпкинського району продовжують роботу зі збереження пам’яті про славних синів і дочок нашого народу.


http://www.komunist.com.ua/article/16/14246_u.htm

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини