Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:45:33

Державна служба Чернігівщини. ДОВІДКА

22.06.2013   13:51

Традиційно 23 червня в Україні своє професійне свято відмічають державні службовці.

Для установ та організацій, де працюють державні службовці, притаманний досить стабільний кадровий склад та досить високий рівень освіти, оскільки однією з умов прийому на роботу є наявність певного рівня освіти.

Органами державної статистики проведено статистичне спостереження щодо кількості та складу працівників державної служби. На кінець 2012р. в області працювали 8,9 тис. осіб, на яких поширюється дія Закону України “Про державну службу”, що на 1,8% більше, ніж у 2011р. Серед державних службовців 2,6 тис. осіб (29,7%) займали посади керівників, решта – 6,3 тис. (70,3%) – спеціалістів.

Однією з особливостей функціонування державної служби в області є переважаюча зайнятість нею жінок. У 2012р. проти попереднього року кількість жінок-державних службовців збільшилася на 1,9% і склала 6,7 тис. осіб. Кількість чоловіків зросла на 1,5% і становила 2,2 тис. осіб.

Кожен другий державний службовець мав вік до 35 років, причому, з них 597 осіб (14,6%) – керівники; кожен четвертий державний службовець був у віці від 36 до 45 років.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.