Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:52:54

Президія Громадської ради спланувала роботу на червень та III квартал цього року

12.06.2013   16:01

11 червня відбулось чергове засідання президії Громадської ради при облдержадміністрації. Вела засідання голова Громадської ради Світлана Пасталиця.

Обговорено питання організації та проведення виїзного засідання Громадської ради, яке має відбутися 19 червня на базі КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів». Тема засідання: «Освітня реформа: про стан і перспективи розвитку позашкільної освіти в Чернігівській області».

Визначено також дату засідання за «круглим столом» «Чернігівщина туристична: кроки до мети», який заплановано на 20 червня у приміщенні Федерації профспілкових організацій Чернігівської області.

Члени президії також обговорили питання модернізації сфери охорони здоров’я. Голова Громадської ради зазначила, що Громадська рада вже розглядала питання реформування галузі у 2011—2012 роки і надалі приділятиме цьому питанню увагу.

Голова комітету з питань охорони здоров’я Микола Романюк звернув увагу присутніх, що не варто акцентувати увагу на певних негативних сторонах реформи, зокрема перепрофілюванню медичних закладів, варто бачити весь процес загалом та у перспективі.

Також було обговорено питання відкриття в Чернігові перинатального центру, який буде створено в рамках Нацпроекту «Нове життя» згідно визначених Президентом України пріоритетів модернізації країни на 2012—2013 роки. В Україні же працюють 10 перинатальних центрів (у Житомирській, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій областях, АР Крим і м. Києві).

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.