Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 18:55:06

На Чернігівщині системно займаються питанням залучення альтернативних джерел палива

04.06.2013   08:23

Президент України наголошує на розвитку незалежної вітчизняної енергетики та розвитку альтернативної енергетики в регіонах. Не стоїть осторонь цих процесів і Чернігівщина. Про те, які є в області запаси альтернативних джерел, які перспективи їх використання розповів журналістам голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Він наголосив, що в області системно займаються цією роботою. Чернігівщина багата на власні альтернативні джерела, зокрема, торф і відходи деревини і, звичайно, підвозиться вугілля. В першу чергу з газу на альтернативні джерела переводяться установи бюджетної сфери. Наприклад, в Козелецькому районі вже 15 об’єктів працює таким чином.

Крім того, опрацьовується кілька проектів, які передбачають не лише опалення об’єктів, але й створення міні-ТЕЦ на 10 МВт і більше. Окрім тепла вони генеруватимуть ще й електрику. Але реалізація задуманого у великій мірі залежить від фінансування, зокрема в цьому випадку - приватного.

На часі в області відродження торф’яної галузі. Головне завдання, над яким зараз працюють на різних рівнях, - правильно поєднати приватні ініціативу й фінансування з організацією роботи державної структури.

Щодо використання деревини, то того об’єму, який є на Чернігівщині, - а це 150-200 тисяч метрів кубічних - цілком достатньо для реалізації запланованих з альтернативної енергетики проектів. Одним з основних пунктів для їх розробки є обґрунтування запасів сировини, яка буде забезпечувати альтернативне джерело, тому в області проводяться необхідні розрахунки, ведеться комплексна робота.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.